מתכון לשוקי עוף עם זיתים בתנור: בשלושה צעדים פשוטים, אפשר לשדרג בקלות את העוף המסורתי של שבת ולהפוך אותו למעדן שתחכו לו כל השבוע. הוסיפו לעוף זיתים, מעט מיץ לימון, כורכום ועלי דפנה והנה לכם מאכל שיהפוך כל סעודת שבת לחגיגה של טעמים.

מתכון לשוקי עוף עם זיתים בתנור: המצרכים

חבילת שוקי עוף

צנצנת זיתים ללא גרעינים וללא חומרי מאכל

בצל גדול

שום כתוש

2 עלי דפנה

חצי כפית כורכום

שמן זית

מעט מיץ לימון

פלפל שחור גרוס

רבע כוס מים

כפית פפריקה מתוקה

מלח

אופן ההכנה:

פורסים את הבצל לעיגולים ומניחים בתחתית תבנית אפייה. מניחים מעל את שוקי העוף, השמן, השום הכתוש, הפפריקה ושאר התבלינים. מערבבים היטב. מוסיפים את הזיתים המסוננים, את עלי הדפנה, המלח והמים.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אחרי כ-40 דקות, אפשר להעביר לגריל כדי שהעוף ייצלה מעט ויהפוך שחום.

מומלץ להגיש על מצע פירה.

שבת שלום!