חדשות

איילת שקד: זכות הציבור לדעת ולהיות שותף

מחר יעלה לוועדת השרים לענייני חקיקה חוק שיציע הסדרת הקלטת, צילום ושידור דיונים מבתי המשפט בישראל. איילת שקד: "יש להנגיש את דיוני בתי המשפט גם למי שאין ביכולתו להגיע פיזית לבית המשפט"

איילת שקד: זכות הציבור לדעת ולהיות שותף
צילום: גילי יערי/פלאש 90

חוק השקיפות יעלה מחר (ראשון) לוועדת שרים לענייני חקיקה ויציע להסדיר את האפשרות לתעד, להקליט, לצלם ולשדר דיונים המתקיימים בבתי המשפט בישראל.

לקראת עליית החוק, מסרה שרת המשפטים לשעבר, איילת שקד, כי: "אמון הציבור במערכת המשפט נמצא בירידה מתמדת. אחת הסיבות העיקריות לכך היא היעדר השקיפות".

"אור השמש הוא המחטא הטוב ביותר ואמון הציבור נבנה בעזרת שקיפות במוסדות המדינה. גם כשרת משפטים קידמתי מעבר מהקלדה להקלטה של הדיונים, תהליך ארוך שמובילה כעת הנהלת בתי המשפט".

שקד הוסיפה כי: "הגיע הזמן שמדינת ישראל, כמדינה מערבית תתקדם בנושא השקיפות הציבורית ותאפשר לאזרחיה לצפות ולהישאר מעודכנים מהנעשה בתוך כותלי בית המשפט".

לטענתה, "מרבית הדיונים פתוחים לציבור ועל כן יש להנגיש את דיוני בתי המשפט גם למי שאין ביכולתו להגיע פיזית לבית המשפט. זכות הציבור לדעת ולהיות שותף בהליכי קבלת החלטות שהם חלק בלתי נפרד מסדר היום הציבורי".

תגובות

4
3
משה
05.07.20

שרת המשפטים לשעבר.וטוב שהתואר ישאר כך לתמיד.עכשיו השופטים צריכים לכתוב את פיסקי הדין ישירות לווסאפ או לפסבוק.כך שהעם הבוחר יוכל לערער ישירות

1
נאיף עארדה
05.07.20

הרי איילת שקד היתה שרת המשפטים לא מיעט שנים !לא אמרה הביקורת שעכשיו היא מעלה וכל הרעיונות החדשים!!! את חכמה בדיעבד

2
יעקב שוואקי
05.07.20

מה קורה

1
מיכאל
06.07.20

אופורטוניסטית ופופוליסטית