חדשות

ועדת ההיתרים: נתניהו לא יקבל אישור למימון משפטו

בעקבות חוות דעתו של היועץ המשפטי לממשלה כי אין לאפשר לראש הממשלה לקבל 10 מיליון שקלים לצורך מימון ההגנה במשפטו, החליטה וועדת ההיתרים שלא לדון בבקשה - וקבעה כי נתניהו יאלץ להחזיר 30,000 דולר

ועדת ההיתרים: נתניהו לא יקבל אישור למימון משפטו
צילום: ראש הממשלה עם עורכי דינו בפתיחת משפטו בחודש שעבר (צילום: AMIT SHABI/POOL)

ועדת ההיתרים שליד מבקר המדינה פנתה היום (חמישי), לפרקליטי ראש הממשלה בהמשך לחוות הדעת של היועץ המשפטי לממשלה, ד"ר אביחי מנדלבליט, בעניין בקשתו של רה"מ לקבל מימון להגנתו המשפטית.

במכתב שנשלח לעורכי הדין ע"י מזכיר ועדת ההיתרים וראש מטה מבקר המדינה, עו"ד עדן ביזמן, צויין כי אמנם היועמ"ש לממשלה קבע שאין מניעה לראש הממשלה לקבל מימון להגנתו המשפטית ממר ספנסר פטרידג' בהיותו עד תביעה בכתב האישום.

אולם גובה הסכום המבוקש (עשרה מיליון שקלים), ובהתחשב בטיב הקשר בין ראש הממשלה לבין מר פרטרידג', אינו עומד בכללים לקבלת מתנה בהתאם לחוק המתנות. בשל חוות דחתו של היועמ"ש, הודיעה ועדת ההיתרים כי לא תוכל לדון בבקשה המונחת בפניה.

בעניין הכספים שקיבל בעבר ראש הממשלה מבן דודו, מר נתן מיליקובסקי, בהיקף של כ-300,000 דולרים קבעה הוועדה כי כ-30,000 הדולרים אשר שימשו לייצוגו המשפטי של ראש הממשלה, יושבו על ידו למר מיליקובסקי.

ביחס ליתר הסכום – היות ונמצא על ידי הוועדה כי הכספים שימשו לייצוגה המשפטי של רעיית ראש הממשלה, שרה נתניהו, בתיק המעונות, ובהיותה אדם פרטי, הם אינם נדרשים להשבה.

ביחס להחלטה זו, ציינה הוועדה כי הגב' נתניהו איננה חברת ממשלה ועל כן איננה כפופה ל"כללי אשר". לפיכך, סכומים ששולמו עבור ייצוגה המשפטי אין היא נדרשת להשיבם.

עמית חדד תגובה למנדלבליט
עמית חדד תגובה למנדלבליט

תגובות

10
7
ביתרי
27.07.20

הקנאה,האיבה..

6
לא יחזיר
02.07.20

לא יחזיר את הכסף! הכסף אצל ביבי זורם רק בכיוון אחד. גם שרה לא החזירה למדינה 120000 שח שחויבה עלהם לאחר שהודתה והורשעה כדין (נהגו עמה במידת הרחמים). בני המשפחה הם קמצנים חולניים שפשוט לא מוכנים להוציא שקל בודד מכיסם.

5
סיפוח-כבר-ביום-ראשון
02.07.20

מושחת נמאסת! לך כבר הביתה וקח איתך את בנך האוויל ואישתך הרעה והמדושנת