חדשות בעולם

צרפת על הריבונות: "אסור שיעבור בלי השלכות"

על רקע המשך הדיונים בין ישראל לארה"ב, שר החוץ הצרפתי קרא לישראל שלא לקדם את תכנית הריבונות והזהיר: "אסור שהסיפוח יעבור ללא השלכות. אנחנו בוחנים כמה אפשרויות שונות לתגובה מוחצת"

(מגנה את ירי הרקטות. שר החוץ הצרפתי ז'אן איב לדריאן (צילום: שאטרסטוק))

שר החוץ של צרפת, ז'אן איב לה-דריאן, התייחס הערב (רביעי) לתכנית הריבונות הישראלית, והזהיר כי מדובר במהלך שיפגע בסיכוי לשלום במזרח התיכון. עוד ציין כי הממשלה הצרפתית בוחנת אפשרויות לתגובה במידה וישראל תחיל ריבונות ביהודה ושומרון.

"אסור שהסיפוח יעבור ללא השלכות. כל סיפוח של שטחים פלסטיניים, לא משנה באיזה היקף, רק יפגע משמעותית ביכולת למצוא פתרון לסכסוך" הזהיר השר. "אנחנו בוחנים כמה אפשרויות שונות לתגובה מוחצת, גם ברמה הלאומית וגם ביחד עם השותפים האירופיים העיקריים שלנו, במידה והסיפוח יקרה".

כזכור, באיחוד האירופי מתנגדים לתכנית הריבונות הישראלית, שלדבריהם מנוגדת לפתרון שתי המדינות. לפני כשלושה שבועות שר החוץ הגרמני הייקו מאס נפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, והזהיר אותו כי מדינות רבות באיחוד האירופי לוחצות להטיל סנקציות על ישראל במידה ותקדם מהלכי החלת ריבונות. מאס הסביר כי "האיחוד רואה את הסיפוח כהפרה של החוק הבינלאומי", וטען כי הצעד העיקרי שמסתמן מצד אותן מדינות יהיה הכרה במדינה הפלסטינית.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

3 תגובות
3
יחילו ?
02.07.20

צרפת ריבונות על מרסיי , - זה לא יעבור בלי השלכות ! : )

הצטרפו אלינו