יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה והיועץ הכלכלי של ראש הממשלה, פרופ' אבי שמחון אומר הבוקר (ב') כי החלת הריבונות ביהודה ושומרון תתרום לכלכלה.

בראיון לתכנית 'הבוקר עם בני טיטלבוים' בכאן מורשת, התייחס שמחון לשאלה האם החלת הריבונות דורשת תקציב מיוחד, ומה התגובה שלו לטענות כי המהלך יעלה הרבה: "א. אני לא חושב שזה יעלה הרבה. ימים יגידו. בסוף, אני מאמין שהריבונות תשפר ותחזק את הביטחון של מדינת ישראל, אז חיזוק הביטחון בסוף הוא חשוב כשלעצמו ובסוף יחסוך לנו הרבה מאוד כסף".

שגיאה: סוג קובץ לא נתמך

בהתייחס לאפשרות לסגירה מחודשת של המשק בגלל הקורונה, אמר שמחון: "המטרה שלנו היא לסייע לעסקים לעבור את המשבר הקשה זה. אבל אנחנו רואים את התחלואה שהולכת וגדלה, ואם זה ייצא משליטה, במקום 20,000 שאיבדו את מקום עבדותם, מיליון איש יאבדו את מקום עבודתם – והיינו שם. לפעמים מנהיגים צריכים להחליט החלטות קשות. הדבר הנכון הוא לסגור בצורה מצומצמת, ולתת סיוע לקבוצה קטנה שנפגעת."

שגיאה: סוג קובץ לא נתמך