מבזקים
סרוגים
ימים של הכרעה

נתניהו: מוכן לשבת למשא ומתן עם הפלסטינים

בנאום מוקלט שנשא בכנס הארגון האמריקני 'נוצרים מאוחדים למען ישראל', קרא נתניהו לפלסטינים לא לבזבז עוד הזדמנות ו"לקבל את חזון השלום של הנשיא טראמפ"

ז' תמוז התש"פ
נתניהו: מוכן לשבת למשא ומתן עם הפלסטינים
נתניהו: מוכן לשבת למשא ומתן עם הפלסטינים צילום: (צילום: מרים אלסטר\ פלאש90)

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר הלילה (בין ראשון לשני) כי הוא מוכן לשבת למשא ומתן עם הפלסטינים על בסיס תוכנית השלום של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ.

על פי הדיווח באתר ynet, בנאום מוקלט שנשא בכנס הארגון האמריקני 'נוצרים מאוחדים למען ישראל', אמר נתניהו כי "ריבונות תקדם את השלום ולא תפגע בו. אני קורא לפלסטינים לא לבזבז עוד הזדמנות, לשבת למשא ומתן ולקבל את חזון השלום של הנשיא".

ראש הממשלה הוסיף כי "הפלסטינים צריכים להיות מוכנים לקיים משא ומתן על פשרה היסטורית שתביא שלום לישראלים ולפלסטינים באופן דומה. ישראל מוכנה למשא ומתן כזה – וגם אני מוכן".

בתוך כך, הימים הקרובים יהיו מכריעים בנוגע לכל סימני השאלה המרחפים מעל נושא החלת הריבונות; מתי יחל התהליך? האם רק חלקית או באופן מלא? והאם הממשל האמריקאי יתנה זאת בהסכמה של גנץ וכחול לבן.

סקר מנדטים: נתניהו נחלש; ימינה בשיא של מנדטים
סקר מנדטים: נתניהו נחלש; ימינה בשיא של מנדטיםצילום: סקר מנדטים: נתניהו נחלש; ימינה בשיא של מנדטים

לצורך קידום המהלך צוות מטעמו של הנשיא טראמפ שעוסק בתוכנית השלום של הנשיא דונלד טראמפ, בראשו עומד אבי ברקוביץ', הגיע בסוף השבוע לארץ ויחל היום בסדרת פגישות מדיניות עם הצמרת הישראלית, במטרה להגיע להסכמות סופיות בנוגע לסוגיית הסיפוח. ברקוביץ צפוי להיפגש היום בנפרד עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ועם ראש הממשלה החליפי ושר הביטחון בני גנץ.

לפי שעה לא ברור אם בפגישה עם גנץ ישתתף גם שר החוץ גבי אשכנזי, או שמא הוא ייפגש עם ברקוביץ' בנפרד.

בנימין נתניהו דונלד טראמפ סיפוח פלסטינים ריבונות