ימים של הכרעה

נתניהו: מוכן לשבת למשא ומתן עם הפלסטינים

בנאום מוקלט שנשא בכנס הארגון האמריקני 'נוצרים מאוחדים למען ישראל', קרא נתניהו לפלסטינים לא לבזבז עוד הזדמנות ו"לקבל את חזון השלום של הנשיא טראמפ"

נתניהו: מוכן לשבת למשא ומתן עם הפלסטינים
צילום: (צילום: מרים אלסטר\ פלאש90)

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר הלילה (בין ראשון לשני) כי הוא מוכן לשבת למשא ומתן עם הפלסטינים על בסיס תוכנית השלום של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ.

על פי הדיווח באתר ynet, בנאום מוקלט שנשא בכנס הארגון האמריקני 'נוצרים מאוחדים למען ישראל', אמר נתניהו כי "ריבונות תקדם את השלום ולא תפגע בו. אני קורא לפלסטינים לא לבזבז עוד הזדמנות, לשבת למשא ומתן ולקבל את חזון השלום של הנשיא".

נתניהו דמי אבטלה
נתניהו דמי אבטלה

ראש הממשלה הוסיף כי "הפלסטינים צריכים להיות מוכנים לקיים משא ומתן על פשרה היסטורית שתביא שלום לישראלים ולפלסטינים באופן דומה. ישראל מוכנה למשא ומתן כזה – וגם אני מוכן".

בתוך כך, הימים הקרובים יהיו מכריעים בנוגע לכל סימני השאלה המרחפים מעל נושא החלת הריבונות; מתי יחל התהליך? האם רק חלקית או באופן מלא? והאם הממשל האמריקאי יתנה זאת בהסכמה של גנץ וכחול לבן.

לצורך קידום המהלך צוות מטעמו של הנשיא טראמפ שעוסק בתוכנית השלום של הנשיא דונלד טראמפ, בראשו עומד אבי ברקוביץ', הגיע בסוף השבוע לארץ ויחל היום בסדרת פגישות מדיניות עם הצמרת הישראלית, במטרה להגיע להסכמות סופיות בנוגע לסוגיית הסיפוח. ברקוביץ צפוי להיפגש היום בנפרד עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ועם ראש הממשלה החליפי ושר הביטחון בני גנץ.

לפי שעה לא ברור אם בפגישה עם גנץ ישתתף גם שר החוץ גבי אשכנזי, או שמא הוא ייפגש עם ברקוביץ' בנפרד.

תגובות

6
5
אמיתי
29.06.20

גם הפלסטינים לא מאמינים למילה של נוכל הצוללות והיהודים - על אחת כמה וכמה

1
זהירות
29.06.20

ביבי סמולני. תמורת ביטול המשפט יקים מדינה פלסטינאית.

4
נכה כלכלי
29.06.20

ביבי עסוק כרגע בגיוס מימון עבור מילוי הבריכה בוילה בקסרייה. למרבה התדהמה מתברר שהציבור מממן רק חצי מכמות המים ואם יאיר יקפוץ ראש לבריכה חצי ריקה הוא עלול להפצע! מדובר בדיני נפשות. הקורונה והמובטלים יאלצו לחכות. מדינה פלשתנאית זה תשלום הוגן עבור מילוי חצי בריכה.

3
DAV
29.06.20

המנהיג הדגול שלנו פונה לעם האמריקאי לתככים שלו פונה לאמריקאים בענייני פיננסים לבן דוד ולמילוחי קופת אשתו לננסת ישראל זה מנהיג שלנו