שבוע אחרי הסערה שהתעוררה בעקבות הדיון בוועדת הכספים בענייני המיסים של ראש הממשלה, הבוקר (ראשון) נתניהו מודה כי העיתוי היה טעות. עם זאת הוא מבהיר כי מדובר בדיון מוצדק.
לדברי נתניהו: "הדיון בוועדת הכספים בשבוע שעבר היה בעניין מוצדק אך בעיתוי לא נכון".
נתניהו הסביר: "הנושא מוצדק כי אין לחייב אותי בהיטל פרסונלי שמעולם לא הוטל על אף ראש ממשלה אחר, ולכן קבעה ועדת הכספים שאין חוק אחד לנתניהו וחוק אחר לכל ראשי הממשלה האחרים. העיתוי לא היה בזמן הנכון ועל כך אני מצר".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
כזכור, ועדת הכספים החליטה בשבוע שעבר לתת לנתניהו פטור ממיסים על הוצאות פרטיות הקשורות לתפקידו כראש הממשלה. ההחלטה תקפה גם כלפי כל ראשי הממשלה בעבר.
דיון נוסף שהיה אמור להתקיים היום בוטל, בעקבות הודעת מפלגת כחול לבן, שנציגיה נעדרו מהדיון הקודם, כי הפעם יתנגדו בדיון כזה אם יתקיים.
בישיבה הסוערת שעסקה בבקשתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לקבל הטבות מס על תשלומים שקיבל במהלך כהונתו, נתן גפני את זכות הדיבור לגולדמן: האם בעבר נגבה מרה"מ כל שהוא, במהלך השנים מס בגין הוצאות לצורך מילוי תפקידו? אך הוא השיב: "אני לא יודע".
מה אני אומר לעם ישראל?
בשלב זה התרגז גפני מהתשובה הסתמית: "מה זה אתה לא יודע? אני סומך עליך בראשות המיסים. אני רוצה תשובה, אני לא מתכוון להרפות מכם. אתם מהווים גורם מרכזי בכל העניין הזה. אתם מוציאים שומה – אתה לא יודע לענות? אנחנו ועדת הרשות. אתה לא יודע מה חייבים ולא חייבים, אתה לא יודע מה העובדות. אתה מעמיד אותנו במצב הכי לא נעים שיכול להיות, מה אני אומר לעם ישראל? למה רשות המיסים לא כאן? רק אני צריך לעמוד בחזית? תיתנו תשובות.
אך גואלמן המשיך לשתוק: "אין לי תשובה לשאלה הזאת אדוני, אני לא יודע אם שילמו מס או לא". רק בהמשך הבהיר כי הוא מנוע למסור מידע ביחס למיסוי ראשי ממשלה קודמים בשל חובת הסודיות בחוקי המס.
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
1 דיונים
אממממ
ועל 3 בתים ועל נהג ומאבטח למועדון חשפניות בערב שבת.....
11:43 28.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אחד שעוקב
ועם הזמן - גם האספסוף הנבער שתומך בך יקלוט את זה.
10:10 28.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נאוה
מתמהמה הנושא החמור הזה? מישהו החליט לדלג על נושא הצוללות החמור ביותר מאז קום המדינה. ענין המס הוא בזיון - לא רק העיתוי האומלל הזה !!!
12:26 28.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר