חדשות

אביו של עמית בן יגאל: "שהמחבל ירקב בכלא"

עם פתיחת משפטו של המחבל שרצח את עמית בן יגאל הי"ד, אביו ברוך קרא לפרקליטות הצבאית לדרוש מאסר עולם: "אני מקווה שהמחבל שהחריב את עולמו של עמית ואת עולמנו ישלם. שירקב בכלא עד יומו האחרון

אביו של עמית בן יגאל: "שהמחבל ירקב בכלא"

חודש וחצי לאחר שעמית בן יגאל נרצח במהלך פעילות מבצעית בכפר יעבד, הפרקליטות הצבאית תגיש היום (חמישי) כתב אישום נגד נזמי אבו-בכר, המחבל האחראי לזריקת האבן על פניו של הלוחם. בפתח הדיון בבית המשפט הצבאי, אביו ברוך סיפר על תחושותיו לאחר מות בנו היחיד וקרא לגזור על המחבל מאסר עולם.

"התחושה קשה, כל הלילה לא ישנתי. יש לי אמון מלא בפרקליטות הצבאית" אמר. "אני מקווה שהמחבל שהחריב את עולמו של עמית ואת עולמנו ישלם – והעונש על כך צריך להיות מאסר עולם. שהוא ירקב בכלא עד יומו האחרון".

"זה מסע ארוך, אבל יש לנו סבלנות. אני אהיה עם אצבע על הדופק, ובסוף הוא ישלם את המחיר של גזר דין של מאסר עולם" הוסיף והתחייב לבנו המנוח. "אנחנו במדינת חוק, פועלים לפי בית משפט ורק הוא מחליט. אני מקבל את ההכרעה ובטוח שבית המשפט יסתכל לי בעיניים וידע את הסיפור, מה שהאיש הזה עשה. הוא ישלם על זה. אני אוהב אותך 'בוגי נוגי' שלי, הוא יקבל מאסר עולם".

במהלך הדיון המחבל הכחיש את האשמות נגדו, ופרץ בבכי ובצעקות במהלך הקראת כתב האישום. "זה לא נכון. לא עשיתי את זה" טען. "מי כתב את זה, אני אמרתי את הכל לפני חוקרי השב"כ, איך הם כתבו כזה דבר?".

עמית בן יגאל הידברות
עמית בן יגאל הידברות| צילום: צילום: אתר הידברות

כזכור, בתחילת החודש נעצר המחבל נזמי אבו בכר לאחר פעילות מודיעינית ומבצעית מאומצת של שב"כ, צה"ל ומשטרת ישראל. אבו בכר התגורר במבנה ממנו הושלכה האבן אשר פגעה בחייל, ובחקירת השב"כ עלה כי החשוד השליך את האבן מגג ביתו בליל האירוע. המחבל נעצר על-ידי חבריו של עמית לסיירת גולני שעות ספורות לאחר האירוע, אך הכחיש לאורך הדרך את מעורבותו ולבסוף שוחרר על ידי הכוחות.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

4
4
בני ברקי
25.06.20

אם ישנה מציאות שמי שנתפס זה לא המחבל הרי שזה פשע חמור, וחילול זכרו של עמית הי"ד. לא צדק ולא כלום! חס ושלום מלעשות כך! וכל מי שקשור או יודע מידע על העניין חובה עליו לפרסם ולהבהיר הכל.