שר הביטחון לשעבר משה בוגי יעלון אומר היום (חמישי), כי במצב בו נמצאת גלי צה"ל צריך לסגור או לשקם אותה. לדבריו, האתיקה העיתונאית נפגעה ברצועות שידור שונות. את הדברים אמר בראיון שקיים הבוקר בכאן ב' לירון דקל ויעקב אילון.

"בתקופתי כשר הביטחון, ראיתי מתקפה על התקשורת, שהיום ברור, שבנימין נתניהו שם לו מטרה להשתלט על התקשורת, מה שאנחנו רואים בפרשה 4000, מה שראינו גם בשליחת מילצ'ן לרכוש את ערוץ 10 וכן הלאה וכן הלאה, וגם לנסות להשתלט על רשות השידור באותה רפורמה שלא צלחה כל כך. אני רואה מגמה גם להשתלט על גלי צה"ל, מומו פילבר נשלח על ידי נתניהו כדי להשתלט על גלי צה"ל ולא נתתי לו, בכל מיני צעדים. לכן אז אמרתי שאני לא נוגע בגלי צה"ל, גם אם מלכתחילה לא הייתי מקים תחנה צבאית אבל מדובר בשידור ציבורי, אז לא נגעתי בו. היום אנחנו כב נמצאים במצב אחר", אמר יעלון.

לדבריו: "גלי צה"ל איבדה כיוון, יש בה כל מיני חולאים שכבר לא קשורים לשידור ציבורי.  ושלא יגידו לי "הכניסו" ימניים, אני אמרתי שלא אתערב בתכנים ובאנשים רק דרשתי שיהיה ייצוג לכל המגזרים. היום גלי צה"ל לא משרתת את מטרתה, היום הייתי סוגר אותה. אלא אם יבוא מישהו אחר שישקם את המצב. לא צריך תחנה שאין בה כללי אתיקה עיתונאיים. יש רצועות שידור שאין בהם כללי אתיקה עיתונאים, יש שם ייצוג של מסרים שמגיעים ממקום אחד, מבלפור מה שנקרא".

דברי יעלון מגיעים על רקע בקשתו של הרמטכ"ל כוכבי להוציא את גלי צה"ל תחת אחריות הצבא, ולסוגר או לאזרח אותה. בשיחה עם כתבים אמר שר הביטחון בני גנץ "אני מתכוון בכהונתי כשר ביטחון להגיע להכרעה בעניין גל"צ. העניין של תחנת רדיו בתוך צבא זה לא משהו סביר".