מבזקים
סרוגים

בני גנץ בעד תוכנית המאה: לא נחכה לפלסטינים

שר הביטחון, בני גנץ, אמר היום כי לדעתו תוכנית המאה מסתכלת באופן ריאלי על המצב במדינת ישראל. בתגובה לדבריו כי "הפלסטינים מתבוססים בדיפ שיט שלהם", תקפה תמר זנדברג: "כולנו חולקים את אותה הארץ"

א' תמוז התש"פ
בני גנץ בעד תוכנית המאה: לא נחכה לפלסטינים
בני גנץ בעד תוכנית המאה: לא נחכה לפלסטינים צילום: Tomer Neuberg/FLASH90

במהלך שיחה עם כתבים צבאיים, התייחס היום (שלישי) שר הביטחון, בני גנץ, להחלת הריבונות במסגרת תוכנית טראמפ, ואמר כי צריך להתחיל לעצב הסדר עתידי בהתחשב במציאות הקיימת.

לדברי גנץ, "הפלסטינים מתבוססים בדיפ שיט שלהם, אם ירצו נקדם את התכנית בשיח מולם. מה שטוב בתכנית טראמפ זה שבפעם הראשונה מסתכלים באופן ריאלי על המציאות בשטח. צריכים להתחיל לעצב הסדר עתידי בהתחשב במציאות הזו".

בני גנץ על גלי צה"ל: "זה לא משהו סביר"
בני גנץ על גלי צהצילום: בני גנץ על גלי צה

ח"כ תמר זנדברג תקפה את גנץ בתגובה ואמרה: "אולי כדי שגנץ יבין. כולנו חולקים את אותה הארץ. בדיפ שיט שהפלסטינים יטבעו כולנו נטבע, מהצתת המזרח התיכון כולנו נכווה ואת המחיר על הפיכת ישראל לאפרטהייד כולנו נשלם".

קודם לכן התייחס גנץ לסגירת גלי צה"ל ואמר: "אני מתכוון בכהונתי כשר ביטחון להגיע להכרעה בעניין גל"צ. העניין של תחנת רדיו בתוך צבא זה לא משהו סביר".

בני גנץ עסקת המאה תמר זנדברג