מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור, מתניהו אנגלמן, השיב היום (ראשון) לפנייתו של חבר הכנסת, ד"ר שלמה קרעי, ועדכן אותו כי החליט לא לפתוח בבדיקה בעניינו של היועץ המשפטי לממשלה, ד"ר אביחי מנדלבליט.
במכתב ששלח ראש מטה המבקר, עו"ד עדן ביזמן, לח"כ קרעי, פירט האחרון את הטעמים להחלטת המבקר, ובהם העובדה כי סוגיית מינויו של מנדלבליט לתפקיד היועמ"ש נידונה לעומקה בעתירה שהוגשה לבית המשפט העליון בשנת 2016 והוכרעה על-ידו.
במקרה מהסוג הנ"ל סייג חוק מבקר המדינה את סמכויות המבקר כנציב תלונות הציבור כך שבתלונה על עניין שבית המשפט הכריע בו לא ייערך בירור.
על פי המכתב: "היות שכך, מבקר המדינה כפוף להחלטות ולכללים היוצאים מבית המשפט העליון והוא אינו מהווה ערכאת ערעור על החלטות בית המשפט".
באשר לטענות בדבר התנהלותו של היועץ המשפטי לממשלה מול פרקליט המדינה דאז, שי ניצן, צויין במכתב כי בחוק נציבות הציבור על מייצגי המדינה בערכאות קבע המחוקק כי מבקר המדינה יעסוק בביקורת מערכתית, ולא פרטנית, בעניין פעילות מייצגי המדינה בערכאות, ובכללם היועץ המשפטי לממשלה. בנושאים פרטניים, פעילות מייצגי המדינה בערכאות אמורה להיבחן ע"י גורמים אחרים.
"בבחינת מכלול הנסיבות ולאור הטעמים שפורטו במכתב, סבור מבקר המדינה כי אין המוסד לביקורת המדינה אמור להידרש לסוגיה בעת הזו", לשון ההודעה.
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
מלי
הבן תערובת הזה לא מוצא לנכון בעת הזאת לטפל בזאת כי הוא שואף כמו כל שמאלני עלוב להעיף את נתניהו
08:42 22.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מבקר לקקן השמאל
מצאו לו איזה תיק קטנטן היכול להפלילו?
07:25 22.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מעולה!!!
רק ביקורת חיובית!! מבקר מעולה, רוצים לשמוע רק דברים טובים ושבחים! שהסמולנים החמוצים יתפוצצו!
19:58 21.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר