בית המשפט הפדרלי בארה"ב דחה היום (שבת) את בקשת הממשל האמריקני למנוע את פרסום ספרו החדש של ג'ון בולטון, ששימש בעבר כיועץ של הנשיא דונלד טראמפ לביטחון לאומי והודח מתפקידו בספטמבר האחרון. כתוצאה הספר, שעורר בימים האחרונים דיון נרחב בארה"ב, צפוי להגיע לחנויות ביום שלישי הקרוב.
בממשל טראמפ טענו כי הספר מכיל קטעים המציגים מידע מסווג, שפרסומם עלול לפגוע בביטחונה של ארה"ב. מנגד, בולטון טען כי מדובר בנסיון השתקה, כשהממשל רצה לעצור את פרסום הספר כדי למנוע את הצגת הביקורת כנגד הנשיא.
בהחלטה בית המשפט אמר כי אין מניע לפרסם את הספר – אך במקביל הביע ביקורת כנגד בולטון על כך שסירב להעיד בקונגרס במהלך משפט הדחתו של טראמפ, כשרבים טענו כי הסירוב נובע מכך שלא רצה שדברי הביקורת שלו יוצגו לפני פרסום הספר שלו. "בשעה שההתנהלות החד-צדדית של בולטון מעלה חששות כבדים שנוגעים לביטחון הלאומי, צו מניעה לא יהיה הפתרון הראוי" נכתב.
לדברי השופט רויס למברט, "בולטון הימר על ביטחונה הלאומי של ארה"ב, וייתכן שהתנהלותו הייתה פלילית. אבל כשמאות אלפי עותקים נמצאים במערכות החדשות ברחבי העולם, הנזק כבר נעשה. מסיבה זו, הוצאת צו מניעה בשלב הזה כבר לא יעזור ולא ישנה כלום".
BIG COURT WIN against Bolton. Obviously, with the book already given out and leaked to many people and the media, nothing the highly respected Judge could have done about stopping it…BUT, strong & powerful statements & rulings on MONEY & on BREAKING CLASSIFICATION were made….
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 20, 2020
למרות שלא הצליח למנוע את פרסום הספר, הנשיא טראמפ הגיב לפסק הדין וטען כי הביקורת כנגד התנהלות היועץ לשעבר הוא "ניצחון משפטי גדול כנגד בולטון". "ברור שכשהספר כבר חולק למאות אנשים והודלף לתקשורת, אין שום דבר שהשופט המכובד יכל לעשות כדי לעצור את זה. אבל הוא כן התבטא בתקיפות כנגד הפרת הסיווג והכסף" כתב בטוויטר. "בולטון הפר את החוק וזכה לגינוי על כך, וישלם מחיר כבד. הוא אהב לזרוק פצוות על אנשים ולחסל אותם – עכשיו הפצצות יזרקו עליו".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
ספור פוליטי
כמו בישראל. לא משנה מה יתפרסם על טראמפ/ביבי קהל האוהדים ימשיך להצביע להם. הרי בתפיסה שלהם - כל מה שמתפרסם זה שקר ורק טראמפ וביבי אומרים אמת. אין שכל אין...
כמו בישראל. לא משנה מה יתפרסם על טראמפ/ביבי קהל האוהדים ימשיך להצביע להם. הרי בתפיסה שלהם - כל מה שמתפרסם זה שקר ורק טראמפ וביבי אומרים אמת. אין שכל אין דאגות.
המשך 06:49 21.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר