מבזקים
סרוגים

עמית סגל: כך החרדים ימנעו מגנץ להיות ראש ממשלה

בעוד רבים במערכת הפוליטית רואים את סוגיית תקציב המדינה כחלון לפירוק הממשלה והליכה לבחירות רביעיות, עמית סגל מפרסם הבוקר כי יש תרחיש נוסף שהחרדים ישמחו לתת בו יד

כ"ז סיון התש"פ
עמית סגל: כך החרדים ימנעו מגנץ להיות ראש ממשלה

התרחיש המתגבש בנוגע להעברת תקציב חד שנתי, פותח מחדש את האפשרות לפירוק הממשלה ופיזור הכנסת עוד לפני קיום הסכם הרוטציה בין נתניהו לגנץ, עם זאת, על פי הדיווח של פרשן חדשות 12, עמית סגל, ישנו תרחיש נוסף, לא בלתי אפשרי, שהמהלך הזה יצא לפועל.

נזכיר, כי על פי ההסכם בין נתניהו לגנץ, אם אחד מהצדדים מפרק את הממשלה בטרם מלאו לה שנה וחצי, הצד השני מקבל את ראשות הממשלה ויכהן כראש ממשלת מעבר. עם זאת, אם הממשלה תתפרק בעקבות משבר קואליציוני הכנסת תתפזר ונתניהו יהיה זה שיעמוד בראשות הממשלה עד לבחירות.

לפיד תומך בנתניהו: דרישת כחול לבן – חוסר אחריות
לפיד תומך בנתניהו: דרישת כחול לבן – חוסר אחריותצילום: לפיד תומך בנתניהו: דרישת כחול לבן – חוסר אחריות

אם עד עכשיו היה מי שראה בהצבעה על התקציב את האפשרות היחידה לבחירות רביעיות תוך שלוש שנים, עמית סגל, בטורו בעיתון 'ידיעות אחרונות', מפרסם תרחיש נוסף.

על פי סגל: "כחול לבן והליכוד נעלו זו את זו בחקיקה, אבל שתיהן יחד עם מפלגת העבודה מונות 55 מנדטים. מה יקרה אם במורד הדרך יתארגן לו משבר בנושא דת ומדינה? במקרה כזה החרדים יעזבו את הממשלה, וזו תישאר עם מיעוט בכנסת ו'תיאלץ' להתפזר כשנתניהו בשלטון".

סגל אף רומז כי החרדים ישמחו לתת יד ליוזמה כזאת: "האדמו"ר מגור כבר שלח את ליצמן להתפטר על עבודות ברכבת ואת המדינה לבחירות על חוק הגיוס. החרדים מאושרים בממשלה הנוכחית, בלי ליברמן ולפיד, אבל אם הליכוד יבקש יפה, האדמו"ר יכול לחזור על המחווה".

פתח לבחירות: שר האוצר מאשר – תקציב חד שנתי
פתח לבחירות: שר האוצר מאשר – תקציב חד שנתיצילום: פתח לבחירות: שר האוצר מאשר – תקציב חד שנתי
בני גנץ בנימין נתניהו המפלגות החרדיות כחול לבן עמית סגל תקציב המדינה