חבר הכנסת אלכס קושניר, שעורר לפני מספר חודשים סערה בעקבות סרטון שפרסם בנושא בודקות ההלכה, מתייחס לתמיכתו של חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' בחוק הגיור של אריה דרעי ואומר כי הרב קוק ובנו היו נותנים לו שתי סטירות.
כזכור, אמש הודיע דרעי על כוונתו לקדם את חוק הגיור הממלכתי שימנע הכרה בגיורים בבתי דין פרטיים. בעוד חבר הכנסת מתן כהנא הביע מחאה על דבריו של דרעי, חברו למפלגה, בצלאל סמוטריץ', דווקא הביע בהם תמיכה.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
בעקבות התמיכה של סמוטריץ', אמר קושניר: "תמוה בעיניי שסמוטריץ' מחזק ומצטרף לדרישות של מנהיג הכת הקרובה ביותר ליהדות, דרעי, בהשלטת מונופול של הגיור החרדי הממלכתי".
"בנו של הרב קוק, הרב צבי יהודה, לחם נגד הכפייה הדתית", אמר קושניר והוסיף כי "אני מניח שגם האב וגם הבן, אם הם היו בחיים, הם היו נותנים לך שתי סטירות כדי שתתאפס".
חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' הגיב מוקדם יותר לדברי חברו למפלגה מתן כהנא, שתקף את דבריו של אריה דרעי בנושא הגיור. כזכור, דרעי אמר אמש כי הוא מקדם חוק לפיו המדינה אינה תכיר בגיורים של בתי דין פרטיים לגיור. בתגובה כהנא אמר כי דבריו של דרעי מהווים בעצם קיפאון של נושא הגיור.
סמוטריץ' הגיב לכהנא ואמר: "אתה טועה מתן. חוק הגיור הממלכתי שדרעי מקדם, ומעגן את סמכותה ההלכתית העליונה של הרבנות הראשית בענייני גיור, הוא הדרך היחידה למנוע מבג"צ לכפות הכרה בגיורים רפורמיים וקונסרבטיביים ולפגוע באחדות העם ובזהות היהודית של המדינה".
על דבריו של כהנא לפיהם רבני הציונות הדתית סמכו את ידיהם על מתווה ניסים אמר סמוטריץ': "רבני הציונות הדתית תמכו אמנם עקרונית במתווה ניסים אבל התנו זאת בתיקונו באופן שבו הסמכות ההלכתית העליונה תישאר בידי הרבנות הראשית וכל מי שיעסוק בגיור יהיה כפוף לה כמו שימור מעמדו של הרב הראשי כראש העדה הדתית שחותם על תעודות ההמרה, אישורו למינוי ראש מערך הגיור, ועוד".
בנוסף, סמוטריץ' ביקש לחזק את דרעי ואמר: "אני מחזק את השר דרעי בדרישתו לחוקק את חוק הגיור הממלכתי. הגיור הוא עניין הלכתי לאומי הנוגע לעצם קיומנו כעם. לכן הוא חייב להיעשות בצורה ממלכתית על ידי הרבנות הראשית שיסד הרב קוק זצ"ל כדי לשמור על אחדות העם ועל יהדותה של המדינה".
סמוטריץ' הצהיר: "נתמוך בהצעת חוק שתסדיר את המעמד הממלכתי של הגיור כפי הוראתם של רוב רבני ישראל. אפשר וצריך לשפר, להנגיש, ולקרב את המתגיירים בתהליך הגיור מבלי לשפוך את התינוק עם המים ולפרוץ את המסגרת ההלכתית הממלכתית ששומרת על אחדות העם. לא ניתן יד להצעות לרפורמה בגיור הכוללות בתוכן הפקעת הסמכות ההלכתית העליונה בגיור מהרבנות הראשית והכרה בגיורים רפורמיים וקונסרבטיביים. זו הדרך הנכונה להתמודד עם ההתבוללות ולחזק את אחדותו של עם ישראל".
מה דעתך בנושא?
6 תגובות
1 דיונים
קושניר חצוף
לקושניר מגיע שתי סטירות על כך שהוא לא מכיר את תורת הרב קוק האב והבן שהיו לחלוטין בדעה של סמוטריץ. כדאי שקושניר ייקרא את דבריהם לפני שיחלק סטירות לאחרים
23:05 18.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נו באמת
זה נבלה וזה טרפה
15:54 18.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מורה
מה לרב קוק ולסטירות?
13:30 18.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דורשת צדק
אכן, הרב קוק פעל לקרוב לבבות. הבדלות של האנשים שצריכים לפשפש במעשיהם בעבר.
13:04 18.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שלום
ואומרים לך ישר כח
12:21 18.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סמוטריץ'=סמרטוטריץ'
סמוטריץ בנט ושקד, חייבים לעקור מהמדינה לגור בארה''ב בקהילת ''הרפורמים התחתונים''
21:43 18.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר