חבר הכנסת אלעזר שטרן הניח על שולחן הכנסת את הצעת החוק להפקעת זכויות קידושין.

החוק כבר הוצע בעבר בכנסת ה-18 על ידי שלמה מולה ואורית נוקד, אך לא הגיע אפילו לקריאה ראשונה, וכעת מנסה שטרן לקדם אותו מחדש.

על פי הצעת החוק, במקרה של גירושין בו הורה בית הדין על הבעל לתת גט לאשתו, אך הבעל מסרב ומעגן בכך את אישתו, ישתמש בית הדין באפשרות הלכתית נדירה של 'הפקעת קידושין', לפיה יחרים בית הדין רטרואקטיבית את כספי הקידושין (הטבעת שנתן הבעל בחופה), ובכך יבוטלו הנישואין בלא צורך במתן גט.

בנוסף מציע שטרן בהצעת החוק, כי במידה ולא הורה בית הדין על הפקעת הקידושין, בתום שנה יבוצע המהלך באופן אוטומטי.

בדברי ההסבר לחוק מודה שטרן, כי עמדת ההלכה אמנם מאפשרת את הפקעת הקידושין, אך בפועל בתי הדין כמעט ולא עושים שימוש בסמכותם זו.

על פי שטרן "ההצעה באה לאזן בין הצורך לשמור על סמכותם של בתי הדין הרבניים בענייני נישואין מחד, לבין הצורך החברתי, המוסכם על הכל, בסילוק העוול הנעשה לנשים המעוכבות ומסורבות גט."

רוב הסיכויים כי הצעת החוק לא תאושר בשל התנגדותם של בתי הדין למהלך. גם שטרן עצמו בדברי ההסבר להצעת החוק מודה כי למרות שהאפשרות קיימת, "בתי הדין כמעט ולא עושים שימוש בסמכותם זו." גם בספרות ההלכה האפשרות קיימת אך נדירים המקרים בהם השתמשו בתי הדין בהפקעת הקידושין בפועל, ומקרים אלה בדרך כלל לוו בבעיה נוספת בקידושין או במקרים של ספק בגט.