מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית (ד') את הצעת חוק לשון הרע על חיילי צה"ל שהגיש ח"כ יוני שטבון (הבית היהודי) בשיתוף עם ח"כ יריב לוין (ליכוד-ביתנו) וח"כ נחמן שי (העבודה).
ההצעה היא למעשה תיקון לחוק לשון הרע ותאפשר ללוחמי צה"ל את הזכות המשפטית להגיש תביעת דיבה.
לפי החוק הקיים, לכל אדם זכות לשם טוב ובאם נפגע שמו על ידי אחר רשאי הנפגע לתבוע דיבה ולהגן על שמו הטוב. לעומת זאת, אם נאמרו דברי לשון הרע על ציבור הרי שהללו אינם יכולים לתבוע דיבה אלא בהמלצת היועץ המשפטי לממשלה, דבר אשר לא נעשה בכל 48 שנותיו של החוק.
חוק שטבון מבקש לפטור את חיילי צה"ל מהתלות ביועץ המשפטי לממשלה, ולתבוע דיבה במצבי לשון הרע במהלך פעילות מבצעית.
ח"כ שטבון הבהיר כי "ראוי שלחיילי צה"ל, ככל אזרח בישראל, תישמר הזכות הטבעית לשם טוב ולהגנה עליו" והוסיף כי "כמי שלחם ופיקד בשטח, למדתי על בשרי את הקושי שבהתמודדות עם פרובוקציות. כלוחם, אתה לא תמיד יודע ממה להיזהר יותר מהאבן שנזרקת או מפרובוקציה מצולמת. הגיע זמן לתת פיתחון פה גם ללוחמי צה"ל, והחוק שהגשתי הוא צעד ראשון ומשמעותי בדרך לחיזוק מעמדם המשפטי של חיילי צה"ל. המצב בו החיילים הם מטרה נייחת להשתלחויות חסרות רסן מבלי יכולת להגיב הוא בלתי נסבל ופוגע אנושות במוטיבציה של החיילים וכתוצאה מחבל באינטרס הביטחוני של ישראל".
לאחר אישור ההצעה, מסר שטבון: "אני מברך את חבריי חברי הכנסת על ההחלטה הנבונה, ההוגנת והבלתי מתפשרת אשר לא התייראה לשים לנגד עיניה את חיילי צה"ל ואת האינטרס הביטחוני של מדינת ישראל" שטבון הבהיר כי "החוק יחזיר לחייל בקצה את רוח הלחימה, השקט הנפשי והמוטיבציה הנדרשת להתרכז במשימות הצבאיות. בה בעת שראוי שיינתן חופש ביטוי למבקרי צה"ל, ראוי שתינתן זכות הביטוי ללוחמי צה"ל לפחות בכל הנוגע לשמם הטוב".
יו״ר הקואליציה, ח״כ יריב לוין הגיב גם הוא בסיפוק על אישור החוק: ״הצעת חוק איסור לשון הרע על לוחמי צה״ל אשר יזמתי יחד עם ח״כ שטבון, עברה לפני זמן קצר בקריאה טרומית. זהו צעד חשוב אשר ישמור על כבודם של לוחמי צה״ל, וישים סוף להפקרת דמם ושמם הטוב של חיילי צה״ל. עלינו להמשיך ולקדם את החוק על מנת שבעתיד ייגבה מחיר מיוצרי תעמולת שקר נוסח הסרט ג׳נין ג׳נין.״
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
18:06 22.05.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר