נושא תרומת הכליה עלה לכותרות בחודשים האחרונים, בעיקר סביב פטירתו של הרב יהושע הבר ז"ל, מייסד עמותת "מתנת חיים" שעסקה בתרומת כליה אלטרואיסטית על בסיס התנדבותי בלבד. מאות תורמי הכליה מעידים על חזרה מלאה ומהירה לשגרת יומם, ואילו מאות הנתרמים זכו לקבל חיים חדשים, פשוטו כמשמעו. 

על רקע הדיון הנרחב בנושא, רוני מזרחי מירושלים פונה כעת לציבור בבקשה לעזור לו במציאת תורם כליה שיוכל להציל את חייו. "שמי רוני מזרחי, בן 58, אב לחמישה וסב לשלושה מירושלים. כבר שנים אני סובל מאי ספיקת כליות סופנית עם קריאטנין 10, ועובר טיפולי דיאליזה קשים ומייסרים" סיפר. "בקרב משפחתי לא נמצא תורם מתאים, וכך גם לא במאגרי התורמים הפוטנציאלים – ואני זקוק לעזרתכם". 

"אם אתם בעלי סוג דם A/O ומעוניינים לתרום כליה, אודה מאוד אם תצרו עימנו קשר בנייד: 050-6205292 או בדוא"ל: shoshi014978597@gmail.com" קרא. התורמים הפוטנציאליים הם בין הגילאים 25-60, בריאים וללא מחלות כליה ברקע, לא מתכננת הריון או לא סובלת מסכרת הריון.

"אני רוצה להמשיך לחיות, להפסיק את הסבל היומיומי בו אני נמצא כיום, לגדל את ילדיי ונכדיי ולזכות להיות ברגעים המשמעותיים בחייהם של בני משפחתי. אנא עזרו לי!" קרא לציבור בסיכום. "גם אם אין לכם אפשרות לתרום כליה, תוכלו לעזור מאוד בהפצת המידע בין חברים ומשפחה כך שבעזרתכם נצליח להגיע לתורם עבורי".