בצד המחלוקת בימין איך להתייחס לעסקת המאה, פעילי ימין המתנגדים לעסקה, מתכננים הערב (רביעי) בשעה 19:00 לקיים בגן העצמאות שבירושלים כינוס פעילים בקריאה להוריד לגמרי את התוכנית מסדר היום של הממשלה. "אין לאף ראש ממשלה זכות לקבוע את גבולות הקבע של מדינת ישראל", אומרים המארגנים.

את הכינוס ארגנו בתנועת נחלה, במהלך צפויים לנאום דמויות בולטות מבין מקימי ההתיישבות היהודית ביהודה ושומרון: בני קצובר, אלייקים העצני, דניאלה וייס ואחרים.

מארגני הכינוס מזהירים כי תוכנית טראמפ עלולה להיות בכיה לדורות. "עם ישראל ברובו מתנגד נחרצות להקמת מדינה פלשתינאית בלב ארץ ישראל. על פי תוכנית טראמפ יש להעניק את הקרקע ששוחררה במלחמת ששת הימים למדינה הפלסטינית כאשר במקום קרקעות הישובים יקבלו הפלסטינים שטח בנגב".

בתנועה מתכננים לצאת בפעילות הסברתית נרחבת ופעילות שטח בכדי לרתום את הציבור למאבק. בנוסף, גרעיני התיישבות של תנועת נחלה נערכים להקמתם של ישובים חדשים בנקודות אסטרטגיות ברחבי יהודה ושומרון.

במקביל לזאת, ולאחר המפגש שקיימה אתמול מליאת מועצת יש"ע עם שר הביטחון וראש הממשלה החליפי בני גנץ, במועצת יש"ע מגבירים את הלחץ ויוצאים הערב בקמפיין שקורא לנתניהו ולטראמפ לא להעביר את תכנית המאה כפי שמוצעת כעת. "לא למדינה פלסטינית" "ריבונות – Do It Right!" (עשו זאת נכון)

כזכור, בקרב ראשי הרשויות ישנה מחלוקת איך להתייחס לתכנית, כאשר חלקם קוראים לאמץ אותה בכדי לא לפספס את ההזדמנות. אתמול במפגש של גנץ אם ראשי המועצות אמר: "צריך לאמץ את גישת המפא"י: קחו את מה שאפשר ותטפלו במה שנשאר".