לראשונה מאז תחילת ההתפרצות, משרד הבריאות חשף היום (ראשון) מידע לגבי מחלות הרקע שמהם סבלו החולים שנפטרו מנגיף הקורונה בחודשים האחרונים. הנתונים על קרבנות הקורונה פורסמו בתגובה לבקשת מידע של התנועה לחופש המידע.

לפי משרד הבריאות, הנתונים שפורסמו הם מה-14 במאי, אז היו 264 מתים בישראל – כשמאז מספר המתים עלה ל-295. מהנתונים עולה כי מחלת הרקע הנפוצה ביותר בקרב הקרבנות הייתה לחץ דם, כאשר 151 מתוך הנפטרים סבלו ממחלה זו. במקום השני נמצאת מחלת הסוכרת, ממנה סבלו 95 אנשים, ומיד אחריה מחלות לב עם 91 חולים. 29 נפטרים סבלו ממחלת ריאה כרונית, 13 מדיכוי חיסוני, ו-5 סבלו ממחלת כבד כרוני.

עוד נאמר כי 117 מהנפטרים סבלו ממחלות אחרות שלא פורטו. במשרד הבריאות הבהירו כי מספר הסובלים ממחלות הרקע גדול יותר ממספר המתים בפועל מכיוון שהיו מספר נפטרים שסבלו מיותר ממחלת רקע אחת לפני מותם.

כמו כן הוצגו נתונים על גילאי הנפטרים, כאשר קרבן הקורונה הצעיר ביותר היה בן 29 והמבוגר ביותר היה בן 100 שנה במותו. הגיל הממוצע של הנפטרים היה 80.7. עוד צוין בהודעת המשרד כי כל הנפטרים שנכללו בדיווח מאומתים בחולים בקורונה ע"י בדיקת PCR.