עיריית ירושלים נתנה היום (שלישי) אישור למאהל המחאה של שאול מזרחי, מנהל מועדון הבארבי, הממוקם מול בית ראש הממשלה לאחר שביקש מהעירייה להסדיר את המאהל מתוקף זכות המחאה.

מוקדם יותר קיבל מזרחי צו פינוי ממאהל המחאה בו הוא שובת רעב בו הוא נדרש להתפנות מהמקום בתוך שש שעות. לטענת העירייה ההתראה ניתנה כצעד חריג לשש שעות, וזאת בכדי לאפשר למזרחי להסדיר את מעמד המאהל.

מעיריית ירושלים נמסר: "הצבה של אוהלים ומתקנים במרחב הציבורי, לרבות לצורך מחאה, מחייבת אישור מראש. הואיל ואוהל המחאה הוקם ללא היתר, ההודעה למקים ניתנה כדין. בעקבות ההתראה פנה מר מזרחי וקיבל אישור לקיום המחאה. יש לציין כי ההתראה ניתנה כצעד חריג לשש שעות במטרה לאפשר את ההסדרה ומיד כשהגיעה בקשתו היא נבחנה וניתן האישור".

מוקדם יותר התנועה לאיכות השלטון התריעה בפני העירייה כי מדובר בהליך פינוי לא חוקי ופגיעה בחופש המחאה. לטענתם, מול מעון רה"מ מתקיימות מחאות רבות חדשות לבקרים, ואינן מפורקות. הניסיון להילחם במחאת העצמאים במקום לטפל במצוקות שלהם ראוי לכל גינוי. התנועה הוסיפה כי היא מתכוונת לסייע משפטית למוחים ככל שיידרש.