שר החינוך החדש יואב גלנט מתנגד הבוקר (ראשון) לסגירת בתי הספר ואומר כי "אנחנו מנתבים את דרכנו בי שני נתיבים למנוע תחלואה ולשמור את מערכת החינוך פתוחה, זה טוב למשק וטוב ללימוד".

בראיון לכאן רשת ב' טען כי "הפתרון של סגירה רוחבית של כל מערכת החינוך על דעת כל מי שהשתתף אתמול בדיון לאחר שראינו את הנתונים הוא לא טוב. אם נעשה זאת, נערים צעירים עלולים להדביק אנשים במקומות אחרים".

על העומסים בבדיקות לתלמידי הגמנסיה בירושלים: "באופן טבעי יש תקלות, ואני מניח שנתגבר עליהן. בסך הכל אנחנו מתגברים על הקורונה יותר טוב מאחרים. מצד אחד אנחנו נערכים לתרחישים, ומצד שני צריך להמשיך בשגרת החיים"

על הציפייה לגל שני: "מי חכם וידע, הנבואה ניתנה לשוטים. אני מציעה שלא ננבא, אין פה נתונים מדויקים. הנגיף הוא 'חמקמק' ו'ערמומי', אנחנו לא בדיוק יודעים איך הוא מתנהג, נערכים לתרחישים".

שר החינוך פנה למנהלי בי ספר למורים ולתלמידים: "אני מבקש מהם לשטוף ידיים כמה פעמים ביום, לשים מסיכה כמה שזה לא נוח ולשמור על מרחקים סבירים של שני מטרים ומעלה".