אחרי שנכנסה לתוקף החלטת אבו מאזן להתנער מההסכמים עם ממשלת ישראל והממשל האמריקני, כולל ההסכמים הבטחוניים, כוחות הביטחון הפלסטיני נסוגו הבוקר (שישי) מאבו דיס, עיזארייה, קטנה, בידו ובית איכסאה נמצאים במזרח ירושלים, בשטחי B, שטח שהשליטה הביטחונית בו ישראלית והאזרחית פלסטינית.

ההחלטה של אבו מאזן מגיעה בשל כוונת ישראל לספח שטחים ביהודה ושומרון כחלק מעסקת המאה של הנשיא טראמפ.

הכוחות הפלסטינים נכנסו באופן חריג עם נשק ומדים במקום בו השליטה הביטחונית היא ישראלית, עם תחילת משבר הקורונה ובתיאום עם ישראל כחלק מהנסיון לצמצם את התפשטות הנגיף.

הם הודיעו לכל דרגי התיאום על הפסקת הקשר עם הכוחות הישראלים. גם ראש ממשלת ירדן,עומר אל-רזאז, התייחס למשבר ומוקדם יותר הבוקר, בריאיון לתקשורת הירדנית, האשים את ישראל בניסיון לבצע סיפוח בזמן שהעולם עסוק במאבק בנגיף הקורונה. "לא נסכים לשום סיפוח בשום פנים ואופן, ואם זה יקראה זאת תהיה הזדמנות מבחינתנו לבדוק מחדש את היחסים האלו – בכל המישורים שלהם", אמר ראש הממשלה הירדנית. "אנחנו לא נהיה פזיזים, לא נקדים את המאוחר, אך אנו נתנגד לכך. המלך כבר זמן מה אומר למנהיגים, שהעולם יהיה אחראי לכך שחס וחלילה ניצור מדינה גזענית".