נתניהו כנראה אוהב לראות דתיים בלשכתו.
הערב (ב') החליט ראש הממשלה בנימין נתניהו למנות את אלוף (מיל') אביחי מנדלבליט לתפקיד מזכיר הממשלה הבא. מנדלבליט שימש בתפקידו האחרון בצה"ל כפרקליט הצבאי הראשי במשך שבע שנים.
מנדלבליט יחליף את עו"ד צבי האוזר, שהודיע לפני שלושה חודשים על כוונתו לסיים את תפקידו בתום ארבע שנות כהונה. האוזר המשיך בתפקיד לבקשת ראש הממשלה עד למציאת מחליף.
נתניהו הודה הערב להאוזר על עבודתו המסורה והמקצועית בארבע השנים האחרונות ואמר כי הוא בטוח שהוא ימשיך לתרום למדינת ישראל. מנדלביט אמר הערב עם קבלת התפקיד: "באתי לתרום מניסיוני המקצועי לאתגרים שנכונו לממשלה".
בשנים האחרות עבדו או עובדים בלשכת נתניהו, רשימה מכובדת של דתיים בהם מנכ"ל המשרד לשעבר, אייל גבאי, ראש הסגל נתן אשל, שנאלץ לפרוש, היועץ המיוחד לעניינים מדיניים, מי שהיה בעבר שגריר ישראל באו"ם, ד"ר דורי גולד. יועץ מדיני נוסף הוא רון דרמר ומנהל הלשכה גיל שפר. אליהם יש לצרף את פרח לרנר המשמשת כיועצת ראש הממשלה לענייני הכנסת.
בעבר התפרסמה תמונה של לשכת נתניהו בה מתוך תשעה עוזרים חמישה חובשי כיפה סרוגה. בעיתון הארץ הביעו כבר דאגה על מספר הדתיים העוטף את נתניהו.
אלא שמינויו של מנדלבליט, לא בהכרח יתקבל בהתיישבות בשמחה. בעת ששימש כפצ"ר הוא הגיש כתבי אישום נגד לוחמי צה"ל שלדעתו עברו על חוקי המלחמה בהם סרן ר', וכן לוחמים ממבצע 'עופרת יצוקה'.
מנדלבליט עבד בשיתוף פעולה עם ארגוני 'בצלם' ו'מחסום ווטש' וטען כי ארגונים אלה עוזרים לצה"ל להגיע לחקר האמת.
מה דעתך בנושא?
4 תגובות
0 דיונים
מעכיר שמחות
הכלל: בחברת שמאלנים התנהג כשמאלני. לכן הוא מתאים למשרד רוה"מ. עו"ד נדב העצני למשל לא היה נבחר לעבוד עם ראש הממשלה, כי, הוא, למרות שאינו חובש כיפה משמיע את קולו...
הכלל: בחברת שמאלנים התנהג כשמאלני. לכן הוא מתאים למשרד רוה"מ. עו"ד נדב העצני למשל לא היה נבחר לעבוד עם ראש הממשלה, כי, הוא, למרות שאינו חובש כיפה משמיע את קולו כימני נחרץ (בינתיים).
המשך 11:27 30.04.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ממש כך
11:21 30.04.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רפול
10:22 30.04.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
23:08 29.04.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר