חדשות

בכוונה? עמית סגל: נתניהו מבלבל בין תיקים לתפקידים

פרשן חדשות 12, עמית סגל, מתייחס לסרטון שפרסם ראש הממשלה בנימין נתניהו, ואומר כי נתניהו מבלבל בין "תיקים" ל"תפקידים": "ש"ס תישאר עם שני ח"כים פשוטים בלבד"

בכוונה? עמית סגל: נתניהו מבלבל בין תיקים לתפקידים
צילום: (צילום: פלאש90)

פרשן חדשות 12, עמית סגל, מתייחס לסרטון שפרסם ראש הממשלה בנימין נתניהו, בו הוא טוען שימינה דורשת 4 תיקים עבור 6 מנדטים, בעוד המפלגות החרדיות שיש להן 16 מנדטים מקבלות רק 3 תיקים. סגל מתייחס למספרים בהם נקט נתניהו ואומר כי נתניהו מבלבל בין ההגדרות וכי ימינה לא דרשה ארבעה תיקים אלא ארבעה תפקידים.

לדברי סגל: "נתניהו מבלבל בסרטון בין התפקידים שימינה דרשה (4) לבין תיקים (2) ולכן ההשוואה לחרדים שקיבלו 3 תיקים לא נכונה". בכדי לתאר את מה שהחרדים השיגו בהסכם הקואליציוני אומר סגל כי "בכנסת הקרובה יהיו לחרדים אולי שני ח"כים פשוטים".

נתניהו| צילום: נתניהו נגד ימינה

מוקדם יותר פרסם נתניהו סרטון בו המשיך את המתקפות נגד מפלגת 'ימינה' ואמר כי הדרישה שלהם אינה הגיונית: "המטרה שלי הייתה שממשלת האחדות תכלול את כל מפלגות גוש הימין. לצערי ימינה דחו את ההצעה הנדיבה שנתתי להם, שהיא הרבה מעבר לגודלם היחסי. זוהי הצעה שדואגת להרבה מהאינטרסים בליבת הציונות הדתית".

נתניהו טען כי "ימינה ביקשה ארבעה תפקידים בכירים לשישה חברי הכנסת שלה", וציין כי "ש"ס ואגודה שהם 16 חברי כנסת, ביקשו שלושה שרים בלבד. זאת אומרת שהבקשה של ימינה היא בלתי אפשרית בכל צורה".

חדשות סרוגים

נתניהו המשיך במתקפה והאישם את מפלגת ימינה: "עוד לפני כן ימינה סירבה להמליץ עליי כמועמד להרכיב את הממשלה אצל נשיא המדינה ריבלין, וזאת בניגוד גמור להבטחה שהם נתנו לבוחרים שלהם".

בסוף דבריו אמר נתניהו: "אני מקווה שיתחולל פה שינוי, אבל בכל מקרה הציונות הדתית היא בשר מבשרינו". נתניהו שיגר עקיצה לעבר ימינה ואמר כי "רוב הציונות הדתית הצביעו לליכוד והם מיוצגים בליכוד. הממשלה בראשותי תמשיך לדאוג לאינטרסים ולערכים המשותפים שלנו".

תגובות

43
35
אחיה
12.05.20

הם רוצים 2 תיקים בכירים לעוד סגן שר ויור הוועדה בכירה, זה כמו 3 תיקים לפחות!!

1
סגל - מאפייה 'כשרה'
12.05.20

לעמית יש חיוך של אדם הכי ערמומי בגלובוס כדאי שעמית ירד לעולם התחתון. הוא יכול להיות עשיר כקורח בקומבינות שהוא ייצר.

34
בנט ושקד
12.05.20

הרסו את הציונות הדתית בגדו בבן גביר. בגדו בבית היהודי. בגדו בפרץ שבגד בבן גביר הבית היהודי צריך לחשב מסלול מחדש. להיפרד מתקומה ומהימין החדש. הבית היהודי צריך לפזר את ההנהגה הנוכחית במרכז ובפרט את מזכיר הבית היהודי בא כוחו של בנט שנשאר לשמור עצ הגחלת שהותיר אחרי השלכת בנט.

1
רוני
14.05.20

כן ירבו כן ירבו בגידוח בימין .מאחל לכם לשבת באופוזיציה שנים רבות על רבות.עדר של שוטים

33
ביביסט
12.05.20

שקרניהו מברבר על הבטחות בחירות, הנבל הזה דיבר ללא הרף שהוא יציל אותנו מגנץ השמאלן ומניסנקורן של הוועדים, נו ו.....