היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, הגיב למכתבו של שר המשפטים ששוגר הערב (ראשון) לנציב שירות המדינה, בה קבע השר כי מ"מ מנכ"ל משרד המשפטים, סיגל יעקבי תמלא את מקום פרקליט המדינה בין היתר.
היועמ"ש כתב לנציב במכתב משלו כי: "מדובר בפתרון ביניים, שיושם כבר בעבר – בפרק זמן שארך כחודש וחצי בין ביום כהונתו של פרקליט המדינה הקודם, שי ניצן, ובין מינויו של דן אלדד לתפקיד מ"מ פרקליט המדינה".
"פתרון ביניים זה נובע מכך שסמכויותיו של פרקליט המדינה, להוציא מספר מצומצם, נשאבות מסמכויותיו של היועמ"ש אשר אצל אותן אליו, ולכן בהיעדרו של פרקליט המדינה בקוע או ממלא מקום -חוזרות סמכויות אלן באופן אוטומטי לידי היועץ המשפטי לממשלה".
מנדלבליט הדגיש: "אין מדובר בשום פנים ואופן במינוי לתפקיד ממלא מקום פרקליט המדינה "עי" היועץ המשפטי לממשלה, והצגת הדברים בצורה כזו היא שגויה". עוד הוסיף כי בדבריו "אין לגרוע כהוא זה מסמכויותיה של מ"צ מנכ"ל משרד המשפטים, אשר פועלת בשיתוף פעולה מלא עם הנהלת פרקליטות המדינה לצורך קידום הנושאים הניהוליים הקשורים לפרקליטות. כך היה תמיד וכך ימשיך להיות".
מוקדם יותר כתב אוחנה לנציב שירות המדינה: "אני כופר בסמכותו הנטענת של היועץ המשפטי לממשלה (להלן: היועץ), כפי שעולה במכתב ששלח היום להנהלת הפרקליטות, למנות את עצמו למ"מ פרקליט המדינה, ולשאת "באחריות הניהולית והמקצועית הכוללת לעבודת פרקליטות המדינה". היועץ איננו יכול לקחת לעצמו את תפקיד פרקליט המדינה, בהיעדר כל מקור חוקי לכך".
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
מנדלבלוף עריץ
פושע נמלט
06:19 04.05.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עכשיו משקר
יצא המרצע מהשק. הנציב צריך להפסיק לגרור רגליים. או שיקבל החלטה מושכלת או שיעביר גם את תפקיד הנציב למנדבליט. עוד תפקיד קטן כזה זה לא כל כך נורא
22:45 03.05.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אצ''ל החדש
נו מתי?
21:24 03.05.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר