בצד החזרה לשגרת הקורונה, עיריית ירושלים מעדכנת הערב (שבת), כי החל ממחר, יום א' , 3.5.20, האכיפה הסדירה בעיר תחזור לשיגרת הפעלה רגילה.

בתוך כך האגף לפיקוח עירוני יאכוף עבירות חניה, ניקיון ושמירה על הסדר הציבורי ברחבי העיר ירושלים כולה.

מחר יתחדשו הלימודים ברחבי הארץ לכיתות א'-ג', את ההנחיות החדשות למתווה החדש צפוי משרד החינוך לפרסם הערב.

הממשלה תתכנס מחר לדון מתווה הפתיחה של השווקים והקניונים בתוך שובעיים ובביטול מגבלת איסור היציאה למרחק של יותר ממאה מטרים ממקום המגורים שלא לצורך חיוני.

הממשלה אף צפויה לדון הערב (שבת) בביטול המגבלה האוסרת על בני 67 ומעלה להגיע למקומות העבודה.

על פי הפרסום של עמליה דואק בחדשות 12, המתווה המסתמן הוא שהגבלת 100 המטרים תבוטל., תתאפשר הגעה לפארקים הלאומיים, אך לא לחופי הים. צימרים יפתחו תחת מגבלות, יחודשו הלימודים באוניברסיטאות – בקבוצה של עד 15 איש- כשתינתן עדיפות ללמידה מרחוק.

בתאריך ה-17 במאי, תותר פתיחת מכוני כושר ושיעורי סטודיו תחת מגבלות של מתאמן אחד ל-10 מ״ר והגבלה על חוגים לעד 15 משתתפים. בנוסף יפתחו ספריות ומוזיאונים. לאחר ל"ג בעומר יוגדלו מספר המשתתפים בחתונות.