חדשות

הרבנות הראשית: לא נוכל להבטיח מזון כשר לבתי חולים

בעקבות פסק הדין של בית המשפט העליון על כך שלבתי החולים לא תהיה סמכות לאכוף אי כניסת חמץ בפסח, ברבנות הראשית מגיבים: "הכנסת חמץ לבתי החולים במהלך חג הפסח תגרום לשומרי כשרות להדיר את עצמם מבתי החולים ובכך לסכן את בריאותם"

הרבנות הראשית: לא נוכל להבטיח מזון כשר לבתי חולים
צילום: (צילום: הרבנות הראשית לישראל)

הרבנות הראשית לישראל מצרה מאוד על החלטת בית המשפט העליון להתיר הכנסת חמץ בפסח לבתי חולים, כך נמסר היום (חמישי) בתגובה להחלטת בג"ץ. הרבנים הראשיים הודיעו כי בכוונתם לפעול להגשת בקשה לבית המשפט לקיים דיון נוסף בתקווה שיביא לשינוי ההחלטה המצערת.

בהודעה שהוציאו נכתב כי "למרבה הצער, בפסק הדין לא ניתן משקל מספק למרבית אזרחי מדינת ישראל אשר נמנעים מצריכת ומגע עם חמץ בפסח ונזקקים להתאשפז בבתי החולים בחג הפסח והועדפה עמדת המיעוט ובכך נוצרה פגיעה אנושה ברוב הציבור".

יהדות התורה נגד בג"צ: "נתמוך בפסקת ההתגברות"

עוד נאמר כי "הרבנות הראשית מביעה את חששה כי מעבר לפגיעה בצביונה היהודי של מדינת ישראל, הכנסת חמץ לבתי החולים במהלך חג הפסח תגרום לשומרי כשרות להדיר את עצמם מבתי החולים תוך הימנעות מקבלת טיפול רפואי, ובכך אף לסכן את בריאותם, למרבה הצער וכתוצאה מפסק הדין הרבנות הראשית תתקשה להבטיח מזון כשר בבתי החולים".

מוקדם יותר קיבל בית המשפט העליון את את העתירות שהוגשו בטענה כי האיסור שהונהג על ידי בתי חולים על הכנסת דברי חמץ לתחומם במהלך חג הפסח נעשה בחוסר סמכות. העתירות הוגשו נגד האיסור להכניס מזון פרטי לבתי החולים בחג הפסח, ובפרט לחדרי המטופלים. האיסור המדובר לא נקבע בהחלטה של משרד הבריאות, אלא הוטל על ידי מרבית בתי החולים בארץ בעקבות דרישה של הרבנות הראשית.

בית המשפט העליון קבע בדעת רוב של השופטים עוזי פוגלמן ועופר גרוסקופף כי האיסור הגורף על הכנסת מזון שהוא לא ירקות ופירות טריים או מזון ארוז הנושא תווית כשרות לפסח במהלך חג הפסח פוגע בזכויות יסוד מן השורה הראשונה לאוטונומיה של הפרט ולחופש מדת. עוד נקבע כי האיסור פוגע בכבוד המטופל ובהכרה בזכותו להגדרה עצמית ולמימוש בחירותיו והעדפותיו. בהינתן הנסיבות המובילות בדרך כלל לאשפוז בבית חולים, ונוכח מאפייני מתכונת האשפוז, אשר במסגרתה חדרו של המטופל הוא מרחב המחייה האישי היחידי העומד לרשותו, נקבע כי עוצמת הפגיעה בזכויות אלו היא ניכרת.

תגובות

16
10
עודד
30.04.20

פיגול-מן שופטים לא חכמים במיוחד שנכנסים לצלחת הם חושבים צר מאוד מבלי לראות את התמונה כולה. עאלק חכמים.

1
המורה להיסטוריה
30.04.20

עודד - אף אחד לא נכנס לך לצלחת. דחפו לך לחם? מישהו מונע ממך לאכול מה שאתה רוצה? מישהו בודק מה אתה אוכל?

9
בהחלט
30.04.20

ומה עם הטבעונים? מדוע מאפשרים הכנסה של בשר גבינה וביצים? מי שהוא טבעוני אדוק, לא יכול להיות בחדר בו יש מותרים מין החי.

1
אביחי
30.04.20

הסיכוי שיהיה טבעוני בבית חולים הוא אפסי לעומת הסיכוי שיהיה דתי בבית החולים. הנקודה היא זה לא ההכנסה אלא נניח עכשיו אחד העובדים מכניס חמץ לבית חולים מספיק הוא מחמם את האוכל במקרוגל/תנור אסור להשתמש בתנור

8
חצופים
30.04.20

בית חולים זה לא מסעדה דג