משרד הבריאות עדכן הערב (שני) על חולי קורונה בישראל, כשהמניין הכולל עומד כעת על 15,555 נדבקים – מתוכם 7,947 במצב קל, 78 במצב בינוני ו-126 במצב קשה – מתוכם 96 מונשמים. מניין הקרבנות עלה ב-2 ועומד כעת על 204 בני אדם.

במקביל נרשמה ירידה במספר המאושפזים במהלך היממה האחרונה. בסך הכל מאושפזים 362 אנשים בבתי החולים, מתוכם 158 במצב קל, 78 בינוני ו-126 במצב קשה. 5,190 מהחולים נמצאים בטיפול בית, ו-1,756 בבתי מלון. 7,200 איש החלימו מהנגיף ושוחררו עד כה.

העדכון הנוכחי מגיע עם תחילת יום הזיכרון לחללי צה"ל, המצויין השנה על רקע מגבלות משרד הבריאות בעקבות המשבר. כדי למנוע התקהלויות הוחלט לאסור על המשפחות השכולות לבקר בבתי העלמין, וכן נאסר על תנועה בין עירונית.

החל ממחר (שלישי) בשעה 17:00 יוטל סגר כולל בדומה לליל הסדר, שימשך עד יום רביעי, ה-29 באפריל, בשעה 20:00. במהלך יום העצמאות תתאפשר יצאה מהבית רק לצורך הצטיידות בתרופות ובשרותים חיוניים, בתחום ישוב המגורים, או להתאווררות במרחק של עד 100 מטרים. ניתן גם לצאת מהבית לצורך העברת קטין בין הורים וסיוע לאחרים לפי כללי משרד הבריאות.