הרב חיים קנייבסקי, מנהיג הציבור הליטאי, חתם אמש (שני) על מכתב הקורא לפתוח את תלמודי התורה והישיבות תוך שמירת אמצעי זהירות, כך דיווח הערב כתב חדשות 12, יאיר שרקי.
על פי הדיווח, במכתבו כתב הרב קנייבסקי: "חוב קדוש שכל מוסדות התורה ייפתחו מיד". כזכור, עם הטלת הסגר הראשוני וסגירת מוסדות החינוך, הורה הרב קנייבסקי לישיבות ולתלמודי התורה להמשיך לפעול כרגיל. רק לאחר 3 ימים הורה לסגור את הישיבות ואת בתי הכנסת.
מלבד הדיווח, שרקי העניק גם פרשנות פנים חרדית והגדיר את המהלך כדרמטי: "באופן חסר תקדים (אין לי דרך להסביר עד כמה זה בום פנים חרדי) הביטאון הליטאי יתד נאמן סירב לפרסם את המכתב בהוראה ישירה של הרב אדלשטיין".
שרקי הוסיף כי "זו התרחשות דרמטית לא רק במונחי המאבק בקורונה אלא רעידת אדמה במאבק ההנהגה בעולם החרדי. כשהרב שטיינמן נפטר רבים ראו ברב אדלשטיין יורש טבעי, ואחרים דיברו על הנהגה זוגית של הרב אדלשטיין כראש ישיבה "קלאסי" ליטאי רציונלי לצד הרב קנייבסקי עם ההילה המיסטית והערצה בכל בקבוצות במגזר".
שרקי סיכם וכתב: "הדברים התגלגלו אחרת והרב קנייבסקי, שנמנע בעבר מהנהגה פוליטית, תפס את ההנהגה הציבורית סחף אחריו את מרבית המגזר ואת ההכרעות המרכזיות, כשהרב אדלשטיין מבטל דעתו מפניו. עד משבר הקורונה".

מה דעתך בנושא?
12 תגובות
2 דיונים
בן דוד
קנייבסקי, מנהיג הציבור החרדי הימרה את צו משרד הבריאות, הורה לתלמידיו להמשיך בלימודים בישיבות ובכך הוא אחראי להפצת מחלת הקורונה ולמותם של רבים.
21:29 27.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מיותר
כבר מספר שנים שהאיש לא לגמרי אפוי ומשמש כבובה בידיהם של עסקנים ציניים.
21:08 25.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מד
הדתי
22:09 22.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ציון
חתיכת טמבל
16:24 22.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ח"ו
אסור לדבר כך
17:37 22.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עמית
אסור לדבר כך רח"ל
22:55 29.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
פקוח נפש
דבר בעיר-כנס רגליך
08:28 22.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דוד
שהוראה זו יצאה על פי דעתו, אחר שקודם לכן הטעוהו עסקניו?! מאמין שהציבור טיפש
07:43 22.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א
הרב קנייבסקי כתב את המכתב ולאחר ששוחח עם הרב אדלשטיין, הוחלט לא לפרסם את המכתב לעת עתה.
00:55 22.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בני
וגם בעד הדבקה המונית. אם זה מה שהם רוצים שיקבלו בשמחה...
00:36 22.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שוקי26
מערכת הבריאות, וכנראה עם כ100 מונשמים בלבד ואלפי מכונות הנשמה למקרה חירום, אנחנו נמצאים עם קיבולת גבוה. כנראה הרב רוצה להיות המגזר השוודית לפני כולם. אני מעדיף להמשיך להיות זהיר יותר.
00:54 22.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שר התורה
... על סגולת לימוד תורה כתיב: "אם לא בריתי יומם... חוקות שמים וארץ לא שמתי" ובמיוחד על לימוד תשב"ר כתוב: "אין העולם עומד אלא על הבל פיהם של תשב"ר" כל מטרת נגיף הקורונה להראות ליושבי תבל כי כל הרופאים בעולם, כל המדענים, היועצים והמנהיגים – עומדים חדלי אונים מול נגיף קטן ומזערי שהקב"ה הביא. ולצערינו הרב, במקום להתחזק באמונה ולהוסיף לימוד התורה בתתי"ם ובישיבות, להתכנס בבתי כנסת לזעוק ולהריע בלי סוף, אנשים חרדים ממשיכים להאמין במשרד הבריאות, להתרגש מהטירוף שאחז אותו, כי אנשים כופרים כשיש להם צרה מיד מאבדים עשתונותיהם ופועלים ללא הגיון או שכל בטירוף הדעת. כל בר דעת מבין שנתניהו מנסה לשגע מדינה שלמה בפחדים מוגזמים ומטורפים להציל את עצמו שיהיה מצב חירום, כדי שינצל מן הכלא ומהאופוזיציה. תראו: בארץ ישראל מתים מידי חודש מתאונות דרכים ומעישון מאות אחוזים יותר, ואין פוצה פה ומצפצף! וכאן כבר חודש וכמעט לא מת אדם בדומה לחו"ל, ואין צורך להיסחף לטירוף מוחלט! דבר אחד ודאי, כמו שאמר רבי עקיבא את המשל עם הדגים, שאם יוציאו את הדגים מהמים זהו מוות בטוח. וזה בדיוק מתאים למצב הנוכחי. הקורונה זהו מאה ספיקות - וביטול לימוד תורה ותשב"ר זהו סכנה מיידית ומוחשית, וזה גופא נסיון לנו, להאמין בהשי"ת ולא במשרד הבריאות! רח"ל. יהודים שיתו לבכם! יש לפנינו ניסיון עצום באמונה, לראות מי מאמין בהשי"ת באמת, ויודע שתורה מגינא ומצילא, ואם הגיע עלינו נגף, עלינו להוסיף בלימוד תשב"ר של ילדים במיוחד, וכן כל הישיבות ועולם התורה עליו להוסיף שעות לימוד ולכנס עצרות תפילה, ובעיקר להתחזק בשמירת עיניים שמירת הברית וקדושה וטהרה כי זה רצונו של הקב"ה לעת כזאת! להתפלל לקב"ה שהוא יושיענו ויגאלינו שנית "בקרוב" וישמיענו ברחמיו שנית לעיני כל חי לאמור הן גאלתי אתכם אחרית כראשית להיות לכם לאלוקים אני השם אלוקיכם.
17:36 22.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר