במהלך שיחת עידכון לנציגים המוניציפאליים של הבית היהודי, התייחס היום (ראשון) יו"ר המפלגה ושר החינוך הרב רפי פרץ, למשא ומתן שמנהלת ימינה כלפי הליכוד, וגם מול האיחוד הלאומי והימין החדש, נתן סקירה מקיפה על הפעילות במשרד החינוך, והחמיא לשר נפתלי בנט

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

רפי פרץ 9

חרף המגעים התקועים, מבהיר פרץ: "צורך השעה היא אחדות, הבית היהודי תמיד דיבר על אחדות וימינה זה ביטוי יפה לכך שאנחנו נמצאים באחדות: הימין החדש, האיחוד הלאומי והבית היהודי נמצאים כולם ביחד וככה אנחנו מגיעים לשולחן המשא ומתן".

על ניהול המגעים: "אני מודה שאין שיח בשולחן המשא ומתן, שר הביטחון מייצג אותנו נאמנה, אני סומך עליו, הוא מוביל את המו"מ היטב".

הרב רפי הרגיע את הפעילים כי המקום של הבית היהודי שמור מול השותפים: "אני יודע שמקומה של הבית היהודי הוא טוב, יציב ובטוח בתוך המשא ומתן".