הרב הראשי לישראל, הראשון לציון הרב יצחק יוסף, תקף אמש (מוצ"ש) בשיעורו השבועי רבנים המתירים לערוך מנייני מרפסות וכינה אותם "רבני רדיו". עוד אמר הרב יוסף שההיתר של הרב שלום כהן ניתן לאחר שהטעו אותו בנתונים, וכעת גם הוא פוסק אין להתיר מנייני מרפסות.
ראוי לציין שהרב יצחק יוסף לא מתכוון למנייני חצרות המתקיימים על הקרקע בבתים סמוכים אלא למנייני מרפסות בבניינים בהן אי אפשר למתפללים לראות אחד את השני.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
בשיעורו השבועי, שתוכנו הובא באתר 'בחדרי חרדים', אמר הרב יוסף: "יש כמה רבני רדיו שאמרו שאפשר לצרף דרך מרפסות והמשנה ברורה כך כותב, הם לא למדו, הם למדו חקרי לב? הם ראו את אליה רבה? הם ראו את הגאון מוילנא? איפה האחריות הציבורית לפסוק ככה ברדיו, איפה יראת שמים? איפה יראת ההוראה? זה מחלוקת גדולה".
הרב יוסף אמר נחרצות: "כל מי שעושה תפילת חזרה, ברכת כהנים, קריאת התורה זה ברכה לבטלה. אין לשמוע לרבני הרדיו שמתירים תפילה במרפסות, זה לא מועיל לצרף מניין במרפסות. אדם ששומע קדיש דרך המרפסות יש לדון בזה האם לענות אמן, גם אם שומע קדושה, אבל להוציא ספר תורה, ונשיאת כפיים זה אסור".
על הפסק של הרב שלום כהן המתיק מנייני מרפסות אמר הרב יוסף: "גם חכם שלום כהן נשיא מועצת חכמי התורה שהתיר התברר שהטעו אותו. אחד בלבל אותו, כשראה את התשובה שלי שישה עמודים אמר שזה ודאי לא לכתחילה ההיתר שפרסמו בשמו, לכן אין להתיר מנייני מרפסות ולא לצרף זה ספק ברכות להקל".
"אנחנו מחכים להוראות שיתירו לנו את מנייני החצרות ועד אז יש לשמוע להוראות הרופאים", אמר הרב הראשי.
ראוי לציין שדבריו של הרב יצחק יוסף נאמרו לפני החלטת הממשלה לאשר תפילה במניין במרחב הפתוח עד 19 אנשים.
מה דעתך בנושא?
40 תגובות
6 דיונים
אלוף
אשריך ואשרי יולדתך על דבריך הנאים האמיתיים. אשרינו שיש לנו רבי כזה זכינו .אורך ימים שונות חיים אמן
17:06 23.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סמי
היכן ניתן לקנות מכשיר מדידה ליראת שמים ? הרי החנויות יפתחו בשבוע הבא. הכוונה גם באזור המרכז .
17:27 23.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הרב הראשעי
כך נראה... בלי שופוני
05:59 22.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
המוכיח בשער
בושה וחרפה שמשמיעים את האנשים החשוכים הללו
14:37 21.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הרב המקומי
כבוד, לא קטן... דבר ידוע בין התלמידי חכמים בירושלים. ולכן, כל שבוע הוא יורד על מישהו.. במקום לומר... לעניות דעתי
12:44 21.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עובדיה
טיפש, טיפש טיפש
12:18 21.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אהרון
כל רב עושה בשביל עצמו באיצטלה אלוהית. הכל קישקוש בלבוש. מוטב להאמין בבודה קטן. לפחות לא מזיק כמו המאמינים באקסיומות.
17:31 20.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
כל הכבוד
בודהה דוגל באהבת הזולת גם אם הוא לא איש תורה וגם אם הוא לא יהודי העיקר שיהיה בן אדם ולא בן תורה. ולידיעתכם יהירים בני תורה, תורתו בת 5000 שנה ויותר..
07:47 25.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מרדכי
נא לא לקשקש בדברים שאין לכם שום מושג בהם.
15:17 20.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מרדכי
לכל המגיבים החילונים בכתבה זו. נא לא לקשקש בדברים שאין לכם שום מושג בהם. תודה.
15:02 20.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אחד בעם
אתה עוד מתנשא. שנאחז בתורה כדי להחשיב עצמך יותר חכם מחילוני.
07:40 25.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דויד
פסק הלכה של הרב רצון ערוסי,שעור בן שעה.להאזין ולהשכיל.לא סתם פטפוטים של טוקבקים
09:27 20.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חיים
כל שבוע הוא "קוטל" את מי שלא הולך לפי הפסקים שלו!! ואל תטעו הרבה מהם "נכתבו" בהזמנה ע"י מקורביו. והוא רק חותם על הפסק!! הוא חושב שככה הוא ישיג שליטה...
כל שבוע הוא "קוטל" את מי שלא הולך לפי הפסקים שלו!! ואל תטעו הרבה מהם "נכתבו" בהזמנה ע"י מקורביו. והוא רק חותם על הפסק!! הוא חושב שככה הוא ישיג שליטה אבל אין מלך ללא עם!! רוב במורי הוראות והאברכים סולדים מההתנהגות הגסה הזו!! לא מזמן הוא כינה את הגאון הרב אופיר מלכה "חצוף" משום ש"העיז" לומר שלא כמוהו!! דיי זה נמאס!! דודו עמאר הוא האחראי הראשי לכל הגועל נפש שמתנהל סביב הרב יצחק לצערנו אבל יבוא היום ו"הכל" יתגלה!!
המשך 23:02 19.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר