העיתונאי גיא לרר, מגיש הצינור בערוץ 13, קורא לאפשר תפילה במניין לציבור הדתי.

בציוץ בטוויטר כתב לרר: "בימי ראשית סיקרנו באינטנסיביות, כמעט לבד, את ההפרות בבני ברק למרות מבול של קללות ונאצות. היום, אחרי שהתודעה השתנתה, ועם תמונות התקהלויות מהציבור החילוני, יש לסמוך על שיקול הדעת והאחריות ולאפשר תפילות במניין במיגון, מרווחים ורצוי בחוץ".

"ההפגנה שלכם לא יותר קדושה מהתפילה שלהם", סיכם לרר.

אמש (חמישי) כאמור התקיימה הפגנה עם למעלה מאלף אנשים בכיכר הבימה, נגד המגעים בין הליכוד לכחול לבן כחלק ממחאת "הדגלים השחורים" – שטענו שנתניהו הורס את הדמוקרטיה בחסות המאבק נגד הקורונה.

המחאה שקיבלה את אישורה המשטרה גררה מחאות נגד האיסור להתפלל שעה שלמפגינים מותר להתאסף במחאה על תהליכי השלטון במאבק בנגיף.

המפגינים קיבלו את אישור המשטרה להתקהל, לטענתם רק לאחר שהבטיחו לעמוד בהנחיות עקב משבר הקורונה ולעמוד במרחק שני מטרים האחד מהשני.

ממשטרת ישראל נמסר כי ״בהתאם לתקנות לשעת חירום וצו בריאות העם כפי שאושרו ע״י הממשלה, יציאה להפגנה הוגדרה כצורך חיוני שיש לאפשר לכל אזרח תוך שמירת הכללים והמגבלות. לכן גם בשעת חירום לאומית זו, משטרת ישראל מאפשרת לכל אדם את חופש הביטוי והמחאה כזכות יסוד דמוקרטית, זאת בגבולות החוק ותוך שמירה על בריאות הציבור״.