אסטרטגיית היציאה ממשבר הקורונה.
בתום דיון ראשון שהתקיים הערב (חמישי) בנושא אסטרטגיית היציאה ממשבר הקורונה, ראש הממשלה בנימין נתניהו, קיבל את המתווה של שר הבטחון נפתלי בנט.
על פי המתווה של בנט, כבר ביום ראשון הקרוב תיערך פתיחה מלאה של המשק (מסחר, ייצור ושירותים) בכפוף לעמידה בכללים ומגבלות שייקבעו עד לצאת השבת (חיטוי, מרחק פיזי, בדיקת חום, חבישת מסיכה וכו׳). על פי המתווה, אי עמידה בהנחיות, תגרור סנקציות כלפי בעלי העסקים.
על פי הדיווח של קרן מרציאנו בחדשות 12, תתבצע גם פתיחת חנויות החל מהשבוע הבא, כאשר בכל פעם ייפתחו חנויות של ענף אחר לפי מבחן עומס אפשרי בתורים בחנויות.
בנוגע למפעלים, תתבצע חזרה לשגרה בכפוף למגבלות מרחק וחיטוי.
החינוך המיוחד יחזור ללמידה שתתבצע בזוגות אך גנים ובתי ספר טרם יחזרו לפעילות. עם זאת, ייתכן שתהיה הקלה למשפחתונים עם 2-3 ילדים
גם מרחב התנועה ליחידים יורחב מ-100 מטר ל- 500 מטר.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
מפטיש לפינצטה
בישיבה המקדימה של קבינט הקורונה, שנערכה מוקדם יותר היום הציג בנט, את תפישתו לעבור "מפטיש לפינצטה", לפיה יש לפתוח באופן מיידי ומשמעותי את הכלכלה, המסחר וגם את מערכת החינוך (גנים עד כיתה ג׳) כבר ביום ראשון הקרוב. במשרד הבריאות מתנגדים.
במהלך הפגישה, בנט דחף לפתוח כמעט את 100% מהעסקים בישראל: ייצור, מסחר ושירותים, למעט פנאי, בידור וריכוזים גדולים, ולמעט עובדים מעל גיל 65 או עובדים עם מחלות רקע.
זאת, לצד שורת פעולות:
• חיזוק צעדים של ריחוק חברתי (מסיכות, 2 מטר, חובת מדידת חום בכניסה לעבודה, נהלי חיטוי וכו׳)
• שמירה הדוקה על בני 65 ומעלה בשלב זה (ויחס מיוחד לבני 50-65).
• שמירה הדוקה במיוחד על בתי אבות וריכוזי קשישים.
• הגדלה מואצת של היקף בדיקות ה-PCR והבדיקות הסירולוגיות.
• שיפור דרמטי במהירות נטילת דגימות ופיענוחן (תוך 12 שעות ולא שבוע).
• סגרים ממוקדים (בניין מסוים, שכונה מסוימת וכד׳) במקום סגר ברמה לאומית.
לטעמו, הנזק הכלכלי והרפואי והפגיעה בעוצמה הלאומית של ישראל מהמשך סגר, גדול לאין ערוך מהסיכון הרפואי הישיר של הקורונה אשר ניתן לניהול. המשך הסגר ברמה דומה (או מעט מופחתת) יהווה פגיעה אנושה במדינת ישראל ובאזרחיה.
עד כה, מאות אלפי עצמאים רואים את עסקיהם נהרסים, מיליון מובטלים מצויים באובדן הכנסות מוחלט והסגר שהיה נכון בערפל של תחילת המגיפה אינו נכון כעת.
"ההמלצות שלנו יהיו תחת עיקרון מחנה – זהירות ומתינות, להתחיל נמוך ולעלות לאט. נעלה מדרגה בשבועיים הקרובים שיביאו יותר פעילות, הכל תלוי אם נראה שהמגמות הטובות תימשכנה".
בנט הבהיר: "כולם יחוייבו להמשיך ללכת עם מסיכות כל הזמן ולשמור על מרחק". לדבריו, "אנחנו רוצים לראות שהחזרה לפעילות לא תגרום להתרבות בתחלואה. אנחנו עושים את כל המאמץ בשביל האנשים שיושבים בבית, תלויים בהתנהגות של הציבור, שעד כה התנהל בצורה יוצאת דופן".

מה דעתך בנושא?
7 תגובות
1 דיונים
שלמה
תכתבו אלף פעמים הצעת בנט- זו הצעת המלל. בנט שחצן ויהיר וגם טיפש. חושב שלימינה העלובה מגיעה 4?שרים ? מופרעות נפשית עמוקה. יהירות ושחצנות מטורללות.
12:17 17.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אזרח פשוט
בני 65 ומעלה צריכים להתמגן וכל השאר צריכים לשמור על הגיינה ומרחק 2 מטר. כל תקנה הזויה מעבר לכך פשוט לא תעמוד במבחן המציאות.
10:59 17.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דוד
מערכת סרוגים מתבקשת לצנזר באופן מיידי גסויות! יש מצע בסיסי, והוא אין ניבולי פה!!!
07:18 17.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עדכוני הקורונה
מורינו הרב פינטו ישעיהו מתריע ומתריע שרעידת אדמה ענקית עומדת לפקוד את מרוקו ולהרוג הרבה נחשים מרוקאים עמלקים, ואלפי טילי קורונה של חיזבאללה מכוונים לעבר המסגדים והמנזרים של רבני השקר...
מורינו הרב פינטו ישעיהו מתריע ומתריע שרעידת אדמה ענקית עומדת לפקוד את מרוקו ולהרוג הרבה נחשים מרוקאים עמלקים, ואלפי טילי קורונה של חיזבאללה מכוונים לעבר המסגדים והמנזרים של רבני השקר שברחו ונעלו את המסגדים :רובי אלבז,דני צעקני ויצחק יוסף והזמיר ויגעל כהן ורובי ודודי ודני ובעדני ומחמוד ושלומי ארוש ובניהו השמואלי ועדס הבכיין ושאר הערב רב...
המשך 07:07 17.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בני
כבר היום אצלנו בחניות אף אחד לא שם מסיכה...כולם ישבו וצחקו כמו בחוף הים.
23:42 16.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מירי
איך בנט רוצה לשמור על אזרחים מעל גיל 65 כשילידהם חיים איתם ויוצאים יום יום לעבודה.
23:30 16.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אדם
מזה דמי אבטלה? יש בני 65 בריאים שמפרנסים בתים,מה זאת ההשפלה הזאת להגביל את התנועה שלהם? זה אומר שגם ראש הממשלה והנשיא וחברי כנסת רבים יקבלו דמי אבטלה?? בנט ממש בידול של אוכלוסיה והשפלה.זה הראיון הזה עדיף להשאיר סגר מלא ולא לעשות להם את זה,אנשים יכולים להשבר מיזה לגמרי
00:35 17.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר