ממלא מקום ראש ממשלת בריטניה, דומיניק ראאב, הודיע הערב (חמישי) כי כללי העוצר יימשכו לשלושה שבועות נוספים – זאת כדי לעצור את המשך התפשטות נגיך הקורונה. במקביל דווח כי מניין הקורבנות מהקורונה במדינה עלה ב-740 ביממה האחרונה, ועומד על 12,396 בני אדם.
לדבריו של ראאב, נדרשים 4 תנאים להסרת העוצר: מספר מאושפזים שאינו גבוה ממספר הרופאים והמומחים לטיפול בנגיף, ירידה "קבועה ומתמשכת" במספר המתים היומי וכן במספר הנדבקים, מספר בדיקות יומי ה"עומד בדרישות", והסרת הסיכון מגל נוסף של הידבקות.
"אנחנו מודים לכל האזרחים, אבל אנחנו עדיין לא סיימנו עם הסגר" אמר ראאב. "אנחנו חייבים להמשיך ולהילחם. הסימנים המוקדמים מעידים שהסגר מביא לתוצאות שאנחנו רוצים לראות – אבל עדיין מוקדם מדי כדי לקבוע זאת באופן סופי". ראאב הזהיר כי הסגר עלול להימשך גם מעבר לתאריך הסיום הנוכחי ב-7 במאי, כשלדבריו "ראש הממשלה בוריס ג'ונסון טען כי יידרשו 3 חודשים בהסגר כדי לעבור את שיא ההתפרצות – וכרגע נראה שזה עדיין תאריך יעד הגיוני".
כזכור, לפי חוקי הסגר בבריטניה שנכנסו לתוקף לפני כחודש, התושבים יוכלו לצאת מבתיהם רק לצרכים הבאים: קניית מזון וציוד רפואי, נסיעה לעבודה חיונית, או תרגול ספורט אחד ביום. כל החנויות, פארקים ציבוריים, ספריות ומקומות בילוי סגורים ולא יתקיימו אירועים כלל מלבד הלוויות. כמו כן נאסרה התכנסות של יותר מ-2 אנשים, למעט בני משפחה הגרים באותו בית.

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים