סדר פסח למען פולארד ביוזמת השר אורי אריאל וראש השדולה למען השבת פולארד, ח״כ איילת שקד.
היום, יום (א') נערך סדר פסח במשכנו של השר אורי אריאל לכבודו של יהונתן פולארד. את הסדר יזמו שר הבינוי והשיכון אורי אריאל וח"כ איילת שקד והשתתפו בו ראשי הסיעות וח״כים נציגי הסיעות הציוניות השונות.
חברי הכנסת הגיעו בהתראה קצרה ביותר ביוזמתה של יו"ר השדולה ח"כ איילת שקד. באירוע נכחו גם ח"כ אלעזר שטרן, מיקי לוי, אברהם מיכאלי, רוברט אילטוב, נחמן שי, אילן גילאון, ישראל אייכלר ויריב לוין. כל הנוכחים הביעו הזדהות עמוקה עם מצבו של פולארד, הכלוא מזה 28 שנים בכלא האמריקאי, והביעו תקווה לשחרורו עוד לפני כניסת חג הפסח הקרב.
"אנחנו אומרים בכל שנה ״בכל דור ודור חייב אדם לראות עצמו כאילו הוא יצא ממצרים״. לא את אבותינו בלבד גאל הקב"ה, אלא אף אותנו גאל עמהם. אנו פונים לציבור הישראלי ולעם היהודי כולו- ומבקשים שתזכרו בליל הסדר את הבטחתו של נשיא ארה"ב לשעבר, ביל קלינטון לשחרר את פולארד. הבטחה זו יש לה רק אפשרות אחת, שתקוים לאלתר. אני קורא לכם להשאיר כסא ריק בליל הסדר הקרוב ולזכור את יונתן״, אמר השר אריאל.
שר השיכון בירך את יו"ר השדולה הנכנסת, ח"כ איילת שקד ואמר: "אני מאחל לך ולכל עם ישראל שתצליחי במקום שאני וקודמיי לא הצלחנו. שיחד עם הוועד למען השבת פולארד תצליחו להביא לשחרורו."
יו״ר השדולה למען השבת פולארד, ח״כ איילת שקד אמרה כי ״ראשית אני שמחה ומתרגשת שנציגים מכל הסיעות הציוניות הגיעו בהתראה כ"כ קצרה. אני חושבת שרוה"מ והנשיא צריכים להסתכל על האנשים שיושבים כאן ולהבין שאסור להרפות לאף יום. הנושא נתון בידיהם של רה"מ והנשיא. אני גם מבקשת מיהדות ארה"ב לעשות את המקסימום ומנשיא ארה"ב שלא יקשיח את ליבו וישחרר את יונתן פולארד״.
ח״כ נחמן שי (העבודה): ״היה ראוי שביקור אובמה יסתיים במחווה שלו כלפי עם ישראל ומדינת ישראל בשחרורו של יונתן פולארד. לצערי זה לא קרה, אני חושב שבסדר הזה, שבא מיד לאחר אותה הזדמנות, ניתן לבקש מנשיא ארה"ב לשחרר את פולארד- הכל כבר נאמר ונעשה תנו לו לחזור אל עמו ואל משפחתו״.
אברהם מיכאלי (ש"ס): ״עבדים היינו לפרעה במצרים״, כך נקרא בליל הסדר. לצערנו אנחנו צריכים לבקש מיהונתן סליחה כי למרות המאמצים שעשינו, בינתיים נכשלנו ולא הצלחנו להביא אותו לארץ. אנחנו עדיין צריכים לדבר כנראה אל ליבם של ראשי ארה"ב ובראשם הנשיא אובמה שישחרר את יונתן כי מצבו הרפואי לא טוב והוא קיבל את העונש הכי חמור ביחס לחומרת האישום שלו. אני ציפיה שאולי עוד תהיה לנו הפתעה לפני ליל הסדר״.
יריב לוין (הליכוד ישראל ביתנו): ״ישיבתו בכלא והאכזריות כלפיו מנוגדים באופן מוחלט לערכים הדמוקרטיים הבסיסיים שגם אנו וגם ידידנו מארה"ב מאמינים בהם. אני משוכנע ששחרורו הקרוב יעשה צדק לא רק איתו באופן אישי אלא גם עם החברה האמריקאית כולה.״
אילן גילאון (מרצ): ״מבלי להקל ראש בחומרת מעשה הריגול ומבלי לנסות לערער על פסיקת המערכת המשפטית האמריקאית הגדולה בידידותינו, זה הזמן למחוות הומניטאריות לחסד לרחמים ולמידתיות. לאחר תשלום של שנים כה רבות, במצב בריאותי כה רעוע, וללא סכנה ששחרורו יסכן איש, יש לשחרר את פולארד ולפשר "ושבו בנים לגבולם".
ישראל אייכלר (יהדות התורה):״היתה לנו הזכות לארח פה את נשיא ארה"ב. מי היה מאמין שמשבט שהגיע לארה"ב באוניות משא גדולות, ונמכר לעבדות מאות שנים, יצא נשיא. יכול להיות שהביאו את אובמה לפה כדי שיהיה שותף ליציאת מצרים של יונתן פולארד״.
בסוף האירוע נשאו נבחרי הציבור תפילה לשחרורו המהיר, הרימו כוס יין, ושתו לכבודו של פולארד.
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
שפוי
08:26 25.03.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסי
תשאר ישר
21:19 24.03.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר