24 שעות דרמטיות: ביום שני בחצות יפקע המנדט של יו"ר כחול לבן בני גנץ, כשברקע המגעים עם ראש הממשלה נתניהו לא מתקדמים. במידה ולא יגיעו לפריצת דרך, בכחול לבן צפויים לבקש מחר הארכה מנשיא המדינה, בליכוד לוחצים שהמנדט צריך להינתן לנתניהו. הנשיא ריבלין טרם הכריע בשאלה.
בעקבות כך, ראש הממשלה פנה הערב ללשכת גנץ כדי לקיים עוד הערב פגישה במעון רה"מ בירושלים בניהם ובין צוותי המו״מ, "מתוך רצון טוב ואחריות לאומית להקמת ממשלת אחדות בהקדם האפשרי", נמסר מהליכוד.
במקביל, השרים ישראל כץ ויובל שטייניץ קראו לנשיא להעניק את המנדט להרכבת הממשלה לרה"מ נתניהו כבר ביום שלישי הקרוב, כדי לקדם ולזרז את הקמתה של ממשלת אחדות. מאחר שמוסכם שנתניהו יהיה ראש הממשלה הראשון ברוטציה – כל עיכוב בהטלת המנדט עליו, עלול לעכב את הקמתה של הממשלה החדשה.
ריבלין יסרב לגנץ ויחזיר את המנדט לכנסת?
במערכת הפוליטית מעריכים כי ריבלין יסרב להעניק לגנץ עוד 14 יום להשארת המנדט אצלו, אלא אם יבין שהמהלך מתואם עם הליכוד בעוד ניסיונות להרכיב ממשלה. מנגד, נתניהו עצמו שוקל האם לבקש את המנדט, זאת בהנחה שהנשיא לא מתכוון להעניק לו אותו, אלא להחזיר את המנדט לכנסת ל-21 ימים אחרונים, כך שכל אחד מחברי הכנסת יוכל להציג חתימות של 61 ולהכריז על ממשלה.
בכחול לבן ובליכוד מאשימים אחד את השני בפיצוץ ההסכם שכבר היה כתוב על סעיף הוועדה לבחירת שופטים. "לעצרנו ברגע האחרון כחול לבן חזרו בהם מההסכמות על קבלת החלטות משותפת וקידום החלת ריבונות", טוענים בליכוד,"ברגע שיחזרו להסכמות המקוריות ניתן יהיה להקים ממשלת אחדות. ספינים תקשורתיים אינם מקרבים את האחדות, אלא מרחקים אותה".
מה דעתך בנושא?
5 תגובות
2 דיונים
אלעזר אמסלם
גנץ ימנע בכל כוחו חקירה של המימד החמישי. אחרת הוא אבוד עסקה של 50.000 ש''ח מתחת לשולחן. המנכ'ל של צמיד חמישי גנץ לא יאפשר לחקור
21:43 11.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סרוג
ממש בושה שהעסקנית הזאת מייצגת מפלגה אמונית ומקיימת מסע פרסום עצמי בשבת כאילו היא מייצגת אותי!
21:39 11.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מנשה
גם בשבוע הבא יהיה יום שבת.אם לא נכנס יפנו ישובים בכח.
21:49 11.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יאיר
לא מבין שיש לו עסק עם נוכל-על.
21:30 11.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בדיחת המאה
חחח
22:13 11.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר