הלכה ומנהג

הרב אמסלם: בגלל המצב; מותר לנשים לטבול בבית

הרב חיים אמסלם פרסם פסק הלכה המתיר לנשים בימים אלה של מגיפת הקורונה לטבול בביתן מטעמי פיקוח נפש לחייהן של הנשים הטובלות במקוואות

הרב אמסלם: בגלל המצב; מותר לנשים לטבול בבית
צילום: (צילום: יונתן זינדל/ פלאש90)

הרב חיים אמסלם פרסם פסק הלכה המתיר לנשים בימים אלה לטבול בביתן מטעמי פיקוח נפש לחייהן של הנשים הטובלות במקוואות. במענה לשאלת רב קהילה שפנה אליו, כתב הרב אמסלם כי מותר לנשים לטבול באמבטיה ביתית גדולה שיש 40 סאה השווים ל-330 ליטר מים וזאת כאמור בתנאי שכל גוף הטובלת נכנס במים.

הרב אמסלם מסביר כי הוא מסתמך על גדול רבני מרוקו הגאון הגדול הרב שלום משאש מי שהיה רבה של ירושלים הקודם. שהתיר טבילה באמבטיה בשעת הדחק. ראוי לציין כי ההיתר של הרב משאש ניתן בימי העלייה ממרוקו לצרפת כשלא היו מקוואות.

לדברי הרב אמסלם: "יש שתי בעיות הלכתיות עצומות שבגללן נשים חייבות לטבול במקווה: א. כמות מים של 40 סאה שזה כמעט 350 ליטר. ב. המים צריכים להיות מים שאינם שאובים, כלומר לפי התפיסה המקובלת, לא מים מהברז. אלא מי גשמים וכדומה".

הרב אמסלם מסתמך על חכמי מרוקו שהחשיבו את מי הברזים כמים שאינם שאובים, אלא כמי מעיינות: "צריך להזכיר: בלא טבילה במקווה אסור כל מגע בין אישה לבעלה". על פי הרב אמסלם, "חשיבות מצוות עונה ופריה ורביה, כלומר חשיבות שימור מערכת היחסים בין בני הזוג היא כה גדולה עד שיהושע בן נון נענש כיוון שלילה אחד ביטל את עם ישראל מפריה ורביה. וחשיבות פוסק ההלכה למנוע איסורי תורה בכל מחיר הוא מה שעמד לנגד עיניו".

פסק ההלכה פורסם בימים אלו כמחקר הלכתי רחב בשם 'ובחרת בחיים'. על הפסק חתמו שלשה רבנים פוסקי הלכה.

הרב אמסלם מדגיש שהפסק לא מיועד לחרדים כמובן, אלא לציבור המסורתי הרחב.

הרב חיים אמסלם הוא מחברם של ספרי הלכה רבים ביניהם הספר זרע ישראל על הגיור, ומשמש כאב בית דין במסגרת בתי הדין של גיור כהלכה.

תגובות

90
65
גיל
06.04.20

נו באמת למה לפרסם דברים כאלה עכשיו. לא חסרים לנו ריבים? לא חסרה לנו אחדות? הוא פרובקטור לא צריך לתת לו במה

1
חזיר+מקוה=אפיקורסות
06.04.20

'הרב' שכח להזכיר כי לפני הטבילה תאכל בשר חזיר כי בשעת מלחמה מותר לאכול בשר חזיר כידוע

2
תתאפקו
07.04.20

אני מציע לכל הממתינים להמתין אחרי החג מה קרה....?

3
מה זה למה עכשיו
08.04.20

כי עכשיו יש בעיה למה לטמון את הראש בחול

64
דוד
06.04.20

תמחקו נו כל אחד יבוא עם איזה פסק וימחק את כל התורה כולה מה נהייה כאן ? וודאי שאסור באיסור חמור ואין היתר כזה בכלל של הרב משאש

63
מרוקאי
06.04.20

מתמלא בגאווה מפסיקת הרבנים בנושא הזום והמקווה הרבנים המזרחיים פוסקים בבית הלל, הם עומדים על המקפצה ומשתינים על האשכנזים הקפוצים.

1
שחמי
06.04.20

טיפש לא מעניין אותך הפסק. העיקר שמשתינים על האשכנזים. בתחילה התרגזתי אבל אחר כך נזכרתי שאתה בכל זאת מרוקאי. מזל שלא הקמתם את המדינה, אחרת היינו נראים כמו כל העיירות פיתוח שלכם

2
יהודי
06.04.20

חס וחלילה אני עברתי ברבנות מבחן נדה בהצטינות ואני כותב לכם זאת כי אין שום היתר בענין ולא קשור לספרדים ואשכנזים. ממש רשעות לפסוק כזה דבר

3
ירדן
07.04.20

הלכה בת דורנו תודה לך הרב שאתה מתקדם עם התקופה והמצב הלואי וכולם יראו מציאות חדשה חג שמח

4
יהודי מרוקאי
08.04.20

מדהים אתה דתן או אבירם?... סתם עלינו עליך בלעם !!!

5
חחחחח
11.04.20

מטומטם עם הארץ, מה הקשר בית הלל? אידיוט מפגר