חג בצל הקורונה: שבוע לפני ליל הסדר, משרד הבריאות מפרסם היום (חמישי) הנחיות לציבור לקראת פסח, וקרא להישאר בבית לאורך החג – גם בליל הסדר.

"מה נשתנה הפסח הזה? הפסח הזה נחגוג כל אחד בביתו, רק עם מי שמתגורר איתנו בבית" אמרו. "לא ניפגש עם בני משפחה אחרים, כי כל אחד עלול להביא את הנגיף עמו ולהדביק את בני המשפחה. מפגשים מסכנים את הבריאות של כולנו".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(קרדיט: משרד הבריאות)

עוד הציגו סדרת הנחיות במסגרת ההכנות לפסח:

1. לפי הנחיית הרבנות הראשית לישראל – לא מבצעים הטבלת/ הגעלת כלים במרחב הציבורי.

2. לפי הנחיית הרבנות הראשית לישראל – לא מבצעים שריפת חמץ במרחב הציבורי.

3. ניקוי הבתים – אין צורך לחטא את הבתים. מספיק להשתמש באקונומיקה ובחומרי הניקוי הרגילים שיש בבית.

4. רצוי לבצע קניות באמצעות משלוחים .

5. אם חייבים לצאת למרחב הציבורי, יש לחבוש מסיכת פנים רגילה או מסכה ביתית מבד כותנה לפי הנחיות משרד הבריאות ולהקפיד על מרחק של 2 מטרים אחד מהשני.

"בפסח הזה שולחים אהבה מרחוק באמצעות שיחות זום או טלפון או בכל דרך יצירתית אחרת. בפסח הזה מתפללים איש איש בביתו. בפסח הזה לא יוצאים לטיולים בטבע" קראו בסיכום. "נשארים בבית, ואם יוצאים אז לא יותר מ-100 מטרים מטווח הבית. בפסח הזה כל אחד יחגוג בביתו, כדי שאת פסח הבא נוכל לחגוג יחד. אנא השמעו להנחיות משרד הבריאות כדי שנוכל לחגוג כולנו יחד את חג הפסח הבא. יחד ננצח את נגיף קורונה".