מבזקים
סרוגים

"לא נכון להקים את הממשלה המנופחת ביותר"

ח"כ גדעון סער יוצא נגד מספר השרים הגבוה בממשלה המסתמנת בין כחול לבן לליכוד: "לא נכון להקים את הממשלה המנופחת ביותר בעת המשבר הכלכלי הקשה ביותר"

ו' ניסן התש"פ
"לא נכון להקים את הממשלה המנופחת ביותר"
"לא נכון להקים את הממשלה המנופחת ביותר" צילום: (צילום: ללא קרדיט)

ח"כ גדעון סער, מקום 5 ברשימת הליכוד, תוקף את ההרכב המספרי של הממשלה המסתמנת בין כחול לבן לליכוד, בה הולכים להיות ככל הנראה 30 שרים.

‏בחשבון הטוויטר שלו הסביר כי "בימים בהם עיקר נטל המשבר הוא על המגזר הפרטי חשוב שביסוד התוכניות להקמת הממשלה ינקטו הצעדים הבאים", כשהוא טועם צורת ב"ממשלה רזה". לדבריו, "אומנם היו בתולדות ישראל ממשלות גדולות, אבל לא נכון להקים את הממשלה המנופחת ביותר בעת המשבר הכלכלי הקשה ביותר".

‏בנוסף, הצביע על "קיצוץ משמעותי בשכר לתקופה שתוגדר לבעלי משכורות גבוהות במגזר הציבורי ובכלל זה שרים, חברי-כנסת, שופטים, מנכ"לים ועוד. הקיצוץ צריך להיות דיפרנציאלי לפי רמת השכר.

והזכיר עוד שני סעיפים נוספים "הפחתת הפנסיות התקציביות הגבוהות לפי אותו עקרון (דיפרנציאליות) ו"התייעלות במגזר הציבורי".

גדעון סער הליכוד ממשלת אחדות קורונה שרי הממשלה