פסק הזום| הרב ליאור חוזר בו: "נתונים לא מדוייקים"
מספר שעות אחרי שסמך את ידו על פסק ההלכה המתיר שימוש בתוכנת 'זום' בליל הסדר, הרב דב ליאור מבהיר כי לאחר בירור הפרטים הטכניים הוא חוזר: "מסרו לי פרטים לא מדוייקים; אין היתר להשתמש בזום"

אחרי שהביע את תמיכתו בפסק ההלכה המתיר שימוש בליל הסדר בשיחת וידאו דרך אפליקציית 'זום', הרב דב ליאור, זקן רבני הציונות הדתית, מבהיר כי אחרי בירורי אודות הפעלת האפליקציה הובהר לו כי הנתונים שנמסרו לו אינם מדויייקים ועל כן הוא אוסר בה שימוש בליל הסדר.
מלשכתו של הרב ליאור נמסר לסרוגים כי "היות והתברר לרב ליאור בדיעבד שהנתונים שנמסרו לו מראש כשנשאל בנוגע לשימוש באפליקציית 'זום' בליל הסדר אינם מדוייקים, ביקש הרב ליאור לפרסם הבהרה, שאין להשתמש באפליקציה 'זום' ובאפליקציות או תוכנות דומות בליל הסדר".
ההבהרה של הרב ליאור יוצאת כאמור לאחר שמוקדם יותר פורסם כי הוא סומך את ידו על הפסק המתיר שימוש במחשב בליל הסדר.
כאמור, אמש פורסם פסק הלכה על ידי מספר רבני ערים מאיגוד חכמי המערב במרוקו, בו הם מתירים לקיים את החג באמצעות תכנת "זום".
הפסיקה ניתנת במענה לשאלה: "האם ניתן להפעיל תכנת זום בליל הסדר, המחברת בין זקנים ובני משפחותיהם, אשר אינם יכולים לשהות במחיצתם, עקב הפצת הנגיף, על מנת לעשות את הסדר בצוותא דרך התוכנה".
התשובה ניתת תחת מגבלות מסוימות ותוך הדגשה שמדובר במצב חירום: "עניין נוסף יש והוא הצורך להסיר עצב מהמבוגרים ולתת להם מוטיבציה להמשיך להיאבק על חייהם".
בתחילה מעלים הרבנים 3 חששות, מהפעלת המכשיר ביום טוב, עוסקין דחול ושיבואו להשתמש בהיתר זה בימים טובים שלא לצורך. בתגובה הם עונים כי "אין צורך להפעיל את המחשב כי הוא מופעל מערב החג", ומבהירים כי ברור ש"ההיתר ניתן לשעת חירום בלבד".
הרב משה אלחרר, רבה של העיר שלומי ואחד מהחותמים על המכתב הבהיר בשיחה לסרוגים כי הוא אינו מבין את המהומה סביב פסק ההלכה עליו הוא חתום המתיר לערוך את ליל הסדר בשיחת וידאו דרך תכנת 'זום' ואומר כי מדובר בפסק פשוט ביותר.
בשיחה לסרוגים אומר הרב אלחרר כי הוא נשען על גדולי הפוסקים הספרדים: "הרב עוזיאל- הראשון לציון והרב הראשי הראשון במדינת ישראל כותב שפשוט שהדלקת חשמל ביום טוב מותרת, וכך גם רבים מגאוני וקדושי חכמי מרוקו כמו הרב שלום משאש, הרב יוסף משאש, הגאון הקדוש המופלא, פשוטו כמשמעו- הרב דוד הכהן סקאלי זצוק"ל ועוד רבים רבים".
הרב אלחרר מבהיר כי "בין רבני אשכנז נמצא גם בעל "ערוך השולחן".
עוד הוא מציין כי "הרב עוזיאל לא הניח אחריו כמותו. פשוטו כמשמעו. ולכן, רק רבנים שמזכירים את החכמים האלה בחרדת קודש מבינים ויבינו את פסקיהם. מי שאיננו מכיר את מקומו ואת מקומם בעולם הפסיקה ברור שהוא לא יבין ולא יקבל את דבריהם".
בסוף דבריו אומר הרב אלחרר כי אינו מבין את המהומה מאז פרסום הפסק וכי "ההיתר הוא פשוט וברור".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו