במפלגת הליכוד תוקפים את ראשי כחול לבן בעקבות סירובם לקבל את ההצעות של חברי הכנסת יולי אדלשטיין ומיקי זוהר להקמת הוועדות בכנסת ה-23.
"בשעה שראש הממשלה נלחם בקורונה מסביב לשעון, כחול לבן שקועים בעסקנות קטנונית שמשחיתה את הדמוקרטיה באופן חסר תקדים", אמרו גורמים במפלגה.
לדברי הגורמים: "מעולם לא החליטו על הוועדה המסדרת בכנסת ללא הסכמה. בפעם הראשונה בתולדות המדינה כחול לבן באים ברוב דורסני שנשען על תומכי טרור ורוצים לאנוס את הרכב הועדה. בתמיכת המשותפת ובל"ד הם מתכוונים להעביר חוקים אנטי-דמוקרטים שימנעו מרה"מ נתניהו, הקברניט העומד על הסיפון בזמן סופת הקורונה, להתמודד על ראשות הממשלה, אין חוק אנטי-דמוקרטי כזה אפילו באיראן. זהו טירוף מערכות".

"במקום העסקנות הקטנונית של כחול לבן, יו"ר הכנסת הציע הצעה הוגנת, לערוך בחירות לוועדות הכנסת ביום שני הקרוב. כחול לבן יקבלו את ראשות וועדת הקורונה וראשות ועדת חוץ וביטחון, ואנחנו נקבל את ראשות ועדת הכספים. זוהי הדרך להתקדם. כולם נכנסים יחד תחת האלונקה ומפסיקים את האשמות השווא נגדנו", אמרו.
מוקדם יותר הציע אדלשטיין להקים ועדה מסדרת כבר היום, כאשר עד לשבוע הבא היא תהיה פריטטית ולאחר מכן הנושא יובא להכרעת המליאה.
מטרת ההצעה לדבריו היא "לאפשר את הפיקוח הפרלמנטרי באופן מיידי, כאשר בשבוע הקרוב שתי המפלגות יוכלו לנסות להגיע להסכמות, ובכל מקרה הנושא יוכרע בתוך ימים ספורים בלי לפגוע בפיקוח על עבודת הממשלה".
חבר הכנסת מיקי זוהר הגיש אף הוא הצעה פשרה לכחול לבן לפיה 3 וועדות יהיו בראשות כחול לבן וברוב משלהן. וועדת כספים תישאר בידי משה גפני ובוועדה המסדרת תהיה חלוקה שיוויונית.
בכחול לבן כאמור דחו את שתי ההצעות.
תגובות
טירוף מערכות שר המשפטים תנקה את הפה שלך לפני שאתה מזכיר את המילה דמוקרטיה
השקרים , הספינים והסחרירים של כל תעלול כשר כדי להסיט אותנו מהמצב האמיתי שלנו : אנחנו בהסגר , אין כנסת , בתי משפט סגורים, והכל רק כדי שלא נעסוק בשאלות האמתיות : מי אחראי לחוסר בציוד מגן לצוות הרפואי ? מי אחראי לחוסר בחדרי בידוד בבתי חולים ? מי אחראי לחוסר במכונות הנשמה ? לחוסר בערכות בדיקה , לחוסר במטושים , לחוסר במסיכות בידוד לאזרחים ..... מי אחראי לכך שהמשק מושבת כמעט כולו ? כבר יש חצי מיליון מובטלים ..... ואנו עומדים לפני קריסה כלכלית .... וזה במדינה שכל יום יכולה להיות מותקפת בהתקפה כימית מצד מדינות כמו אירן מי אמור היה להכין את המדינה לתרחיש כזה ? בטוח שזה שאישר צוללות למצרים לא הכין אותנו לזה ....כנראה היה עסוק עם סבן , מוזס או אלוביץ ....
לא מאמינים לכם אתם עושים מחטף פוליטי ודורשים לחסל את הרוב הדמוקרטי של כחול לבן באופן דרקוני ובחוצפתכן מאשימים אותם. הציבור לא טמבל ויודע שאתם רשמים באי קיומן של ועדות ושאתם מנסים למשוך זמן על חשבון המדינה. תתביישו חבורת אינטרסנטים.
כחול לבן מפלגת בוגדים ארורה זבל
משותפת של מחהלים תגיד סמרטוט. איזה רוב דמוקרטי טיפש חסר עמוד שידרה. אתה עיוור? רוב עם מחבלים? שחור לבן ידעו לפני הבחירות שלא יקימו ממשלה לעולם בלי הערבים ובכל זאת המגמגמים שחקרו. גועל נפש
רק אידיוט ימנה נאשם בשוחד לנהל לו את העסק ידרש ספר עם 10 כרכים כדי למנות את שקרי נתניהו והבטחות שלא קוימו , תזכרת קצרה וחלקית עד מאד : מי זוכר את סיפוח הבקעה , החלת החוק ביהודה ושמרון , ברית הגנה עם ארהב , לגליזציה של הקנביס ותוכנית המאה ואיך שכחתי חאן אל אחמאר יפונה .... טוב אנחנו מחכים .... ועוד מיליון הבטחות של השקרן הפתולוגי ..... ומי שמאמין להבטחות שישאל את נפגעי השריפה בכרמל אם הם כבר קיבלו את הפצוי מהמדינה ...... או לחילופין את נפגעי השריפות והפיגועים בעוטף עזה ..... לביבי קל מאד להבטיח .... אבל לקיים זה כבר סיפור אחר לגמרי
תקימו ממשלה ותפסיקו לבכות אתם מוזמנים להקים ממשלה נשארו לכם 26 ימים יאללה נראה אותם מצליחים
הליכוד גורר את מדינת ישראל לדיקטטורה הם לא מבינים שאין להם רוב בכנסת הזאת
רק השמאל יביא שואה נוספת כולירע
רק כחול לבן יביאו לכאן אדום שחור ירוק בוגדים
קדימה ממ'שלה מוזמנים להקים ממשלה שתחזיק עשרים וחמש דקות