במכתב ששוגר הבוקר (שני) אל ראשי מפלגות השמאל בני גנץ, עמיר פרץ, ניצן הורביץ וללא אביגדור ליברמן, קוראים חברי הכנסת של בלוק הימין "הצטרפו לממשלה לאלתר". מבין 58 המנדטים, ח"כ מיקי זוהר סירב לחתום, והאשים את כחול לבן ב"התנהלות הרסנית ומסוכנת".

ח״כ מיקי זוהר הודיע כי הוא מתנגד להחתמה על המסמך המדובר וכי הקריאה לממשלה איתם שגויה ולא נכונה: "ההתנהגות של כחול לבן וחבריהם מהרשימה המשותפת אינה עולה בקנה אחד עם ערכי מחנה הימין ואינה מראה שום סימני אחדות אלא ההפך, הנסיון שלהם להחלפת יו״ר הכנסת וההתבטאויות המבישות שלהם כנגד ראש מחנה הימין אוסרת עלינו לשתף עימם פעולה, הציבור מבחין היטב בהתנהלות ההרסנית והמסוכנת שלהם ואני סבור שהוא יבהיר זאת היטב בקלפי. בע״ה בקרוב מאוד, עם ישראל יראה להם את הדרך למקום אליו הם באמת משתייכים – לאופוזיציה".

במכתב הועלו 2 אפשרויות להקמת ממשלה: ממשלת אחדות ארוכת טווח, שתורכב באופן שיווני על פי מספר הח"כים בין כחול לבן לבלוק הימין. בנוסף, במסגרת רוטציה:  רה"מ נתניהו יעמוד בראש למשך שנתיים ולאחר מכן יחליפו בני גנץ לשנתיים נוספות. או ממשלת חירום לאומית, תורכב באופן שיווני על פי מספר הח"כים בין כחול לבן לבלוק הימין למשך חצי שנה בשינוי חקיקת חוק יסוד ולאחר מכן תחזור המערכת הפוליטית למצבה הנוכחי.

אמש כינס נשיא המדינה אצלו את ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו"ר כחול לבן בני גנץ, בנוגע להקמת ממשלה במיידי, הפגישה הסתיימה לאחר שעה וחצי. בסופה נמסר מהצדדים בהודעה משותפת כי "ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו״ר כחול לבן, רא"ל (במיל') בני גנץ הודו לנשיא המדינה על הזמנתו לפגישה המשותפת. השניים סיכמו כי צוותי המשא ומתן ייפגשו בהקדם".

גם הנשיא ריבלין אהפציר לאחר מכן בשניים כי יש להרכיב ממשלה כעת. "הנשיא הדגיש בפני השניים כי יש להמשיך ולהעמיק את ערוץ הקשר הישיר ביניהם ובין צוותי המו״מ של כחול לבן והליכוד וברך על הנכונות לכך בשני הצדדים", נמסר מבית הנשאי. כאמור ,בתום הפגישה סיכמו הצדדים כי צוותי המו״מ של שתי המפלגות ימשיכו בשיח.