שר הביטחון, נפתלי בנט, פנה היום במכתב רשמי אל הרב חיים דרוקמן, מזקני רבני הציונות הדתית, בבקשה כי לא יצא מביתו בשום פנים ואופן מחשש שידבק בנגיף הקורונה. כידוע, הרב מתקרב לגיל 90 ונמצא בשכבת הגיל הנמצאת בסכנת מוות מהנגיף.
בנט כתב לרב: "עם המשך התפשטות נגיף הקורונה במדינת ישראל, אנו עושים כל שביכולתנו על מנת לצמצם את סיכוני הנגיף ולהילחם בהשפעותיו על הציבור הרחב. מדינת ישראל פועלת בכל המישורים, והקצתה משאבים רבים למלחמה בנושא, על מנת לקצר ככל האפשר את הפגיעה בשגרת החיים ולהגן על בריאות הציבור".
"אמנם אנו למדים תוך כדי התהליך, אולם בשלב זה אחת העובדות הברורות הינה שהנגיף משפיע בצורה קשה יותר על קבוצות אוכלוסייה בגילאים מבוגרים, לעומת אנשים בגילאים צעירים יותר. משכך, אני פונה אליך במכתב זה על מנת לבקשך להימנע באופן מוחלט מיציאה מהבית בעת הקרובה".
"איננו יודעים לומר באופן ודאי כמה נושאים את נגיף הקורונה בקרב הציבור, והמרחב הציבורי יכול להיות מסוכן עבור קבוצות אוכלוסייה בוגרות. אינני יכול להעלות על הדעת צורך כלשהו שיצדיק את יציאתך מן הבית, לרבות שמחות או אירועים מצערים, שכן פירוש הדבר יהיה העמדתך בסיכון".
"אני מבקש ממך באופן אישי: הימנע מיציאה מהבית ומקבלת אורחים בימים הקרובים. חייך חשובים לעם ישראל. הנך מנהיג ציבור משמעותי שחלקים רבים בציונות הדתית נושאים אליו עיניהם. דווקא בשעה מורכבת מעין זו בעם ישראל, עלינו לעשות הכל על מנת לשמור על שלום הציבור, ולא פחות מכך על בריאות מנהיגיו".
שר הביטחון חתם את מכתבו במילים אותם כתב בכתב ידו: "הרב האהוב – אתה לא יוצא מהבית! בפקודת שר הביטחון!"

מה דעתך בנושא?
26 תגובות
5 דיונים
אור
אצל החרדים הרבנים נותנים פקודה לחברי הכנסת. ואצלנו הפוך.
10:20 18.03.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ארז
ארץ ישראל. מהי הקרבה גדולה יותר אם לא להדבק ולהדביק בקורונה בשביל ארץ ישראל
07:57 18.03.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חיים אחרים
אתה שייך לרפי פרצ האדיוט לסמוטריץ (החרוץ) המשוגע. אבל לא לימין החדש. האידיאולוגי והליברלי. ה"קול-הנוער" שלך מעצבן
15:13 17.03.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
י
כנ"ל
09:42 20.03.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מינימום צניעות
מביל
00:52 17.03.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ראובן
המשק מתמוטט ובנט משחק כמו ילד טיפש עולם הישיבות בקריסה בטוחה וימינה משתטה מאחורי נמלט ממשפט אתם מופרעים? השתגעתם? כניסה לממשלה זה מינימום לתחילת השתתפות בהצלת החברה הישראלית כל האמונה איננה שווה אם...
המשק מתמוטט ובנט משחק כמו ילד טיפש עולם הישיבות בקריסה בטוחה וימינה משתטה מאחורי נמלט ממשפט אתם מופרעים? השתגעתם? כניסה לממשלה זה מינימום לתחילת השתתפות בהצלת החברה הישראלית כל האמונה איננה שווה אם אתם משחקים בחיינו
המשך 20:38 16.03.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עלוקות הקורונה
ציניים ומנוולים
11:37 16.03.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רועי
למה שמורים לו הרבנים. לפחות כמו שהוא מורה להם מה לעשות
09:15 16.03.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יצחק
יש לשמור על הנפש והגוף,ולהקשיב להנחיות.
09:13 16.03.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מאן דהוא
ורב תמים
09:10 16.03.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ששש
הציונות הדתית צריכה לעשות חשבון נפש גדול עם כל מה שקורה בה. איזה חילול ה' שאדם שבקושי דתי נותן פקודה לגדול הדור. כמובן שמי שלא תמך במפלגה הזאת היה חכם
07:17 16.03.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עידן
דרוקמן הוא רשע ולא גדול דור. גדול דור לא מתיר להפר הסכמים ולשקר ולרמות. כל המשים על ליבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה הרי זה חילל את השם וכיבה מאור הדת וגרם רעה לעצמו וכו' אלו הם דברי הרמב"ם שהביא את חז"ל. אבל את רבני השקר שלכם חז"ל לא מעניינים ובשביל כסף למוסדות של דרוקמן ימכור את כל התורה שלו.
08:37 16.03.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ששש
האמת שאני לא קשור לציונות הדתית אבל אני חושב שצריך להיות כבוד לרבנים מה שלא נמצא בציונות הדתית
11:22 16.03.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הנה
הרבנים לסוגיהם לא יפסיקו לחתור תחת אודיות החברה האזרחית ה. רבותית הליברלית
15:22 17.03.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר