שר הביטחון, נפתלי בנט, פנה היום במכתב רשמי אל הרב חיים דרוקמן, מזקני רבני הציונות הדתית, בבקשה כי לא יצא מביתו בשום פנים ואופן מחשש שידבק בנגיף הקורונה. כידוע, הרב מתקרב לגיל 90 ונמצא בשכבת הגיל הנמצאת בסכנת מוות מהנגיף.

בנט כתב לרב: "עם המשך התפשטות נגיף הקורונה במדינת ישראל, אנו עושים כל שביכולתנו על מנת לצמצם את סיכוני הנגיף ולהילחם בהשפעותיו על הציבור הרחב. מדינת ישראל פועלת בכל המישורים, והקצתה משאבים רבים למלחמה בנושא, על מנת לקצר ככל האפשר את הפגיעה בשגרת החיים ולהגן על בריאות הציבור".

"אמנם אנו למדים תוך כדי התהליך, אולם בשלב זה אחת העובדות הברורות הינה שהנגיף משפיע בצורה קשה יותר על קבוצות אוכלוסייה בגילאים מבוגרים, לעומת אנשים בגילאים צעירים יותר. משכך, אני פונה אליך במכתב זה על מנת לבקשך להימנע באופן מוחלט מיציאה מהבית בעת הקרובה".

"איננו יודעים לומר באופן ודאי כמה נושאים את נגיף הקורונה בקרב הציבור, והמרחב הציבורי יכול להיות מסוכן עבור קבוצות אוכלוסייה בוגרות. אינני יכול להעלות על הדעת צורך כלשהו שיצדיק את יציאתך מן הבית, לרבות שמחות או אירועים מצערים, שכן פירוש הדבר יהיה העמדתך בסיכון".

"אני מבקש ממך באופן אישי: הימנע מיציאה מהבית ומקבלת אורחים בימים הקרובים. חייך חשובים לעם ישראל. הנך מנהיג ציבור משמעותי שחלקים רבים בציונות הדתית נושאים אליו עיניהם. דווקא בשעה מורכבת מעין זו בעם ישראל, עלינו לעשות הכל על מנת לשמור על שלום הציבור, ולא פחות מכך על בריאות מנהיגיו".

שר הביטחון חתם את מכתבו במילים אותם כתב בכתב ידו: "הרב האהוב – אתה לא יוצא מהבית! בפקודת שר הביטחון!"