בכחול לבן לא נענים לממשלת האחדות במצב החירום בישראל שפנו אליהם מהליכוד. יו"ר כחול לבן, ח"כ בני גנץ טען: "נתניהו לא נענה עד כה להצעתי". ואמר כי "גם אם לא תתקבל תשובה וגם אם בסופו של יום לא תקום ממשלת חירום שכזו, אני מתכוון לנהוג באחריו".

בעמוד הפייסבוק שלו פירט גנץ: "אנחנו נמצאים בעיצומו של משבר מהמורכבים שאיתם התמודדה מדינת ישראל. המשימה הלאומית החשובה ביותר בעת הזו היא לעצור את נגיף הקורונה ולא לאפשר לו להתפשט. ראינו בעולם מדינות שהתמודדו בצורה אחראית ובלמו את הנגיף, ומצד שני מדינות שלא נקטו באמצעי הזהירות הנדרשים. אני סומך על גורמי הרפואה בישראל שהם מהטובים בעולם, שייתנו את ההנחיות המתאימות וקורא לכל אחד ואחת מכם להישמע להוראות. אני יודע שהצעדים נשמעים דרסטיים, אבל זוהי לא העת לעגל פינות ולא העת לתלונות".

הוא חזר ואמר כי בכחול לבן "נותנים גיבוי מלא לפעולות הממשלה וכך נמשיך לעשות, יהיו ההתפתחויות בזירה הפוליטית אשר יהיו. בלי חשבונאות, בלי שום סייג".

אנהג באחריות גם אם לא תקום ממשלת חירום

כנץ סיפר עי אתמול פנה אליו ראש הממשלה, "אפשר לומר כרגיל, דרך התקשורת", הוא תיאר "והציע לי להצטרף לממשלת חירום. ממשלה שהוא הגדיר ככזו שתיאבק בנגיף שלא מבדיל בין ימין לשמאל, בין דתיים לחילונים ובין יהודים לערבים. בשיחה שערכתי איתו לאחר מכן, אמרתי לו שנמשיך לגבות כל מהלך ושאני מציע שצוותי המשא ומתן שלנו ייפגשו וידונו בצורך ובאפשרות להקמת ממשלת חירום רחבה לתקופה הקרובה. עד כה לא קיבלתי ממנו תשובה רצינית להצעתי. אני עדיין ממתין- כי ממשלת חירום היא הדבר הנכון למדינת ישראל בעת הזו. גם אם לא תתקבל תשובה וגם אם בסופו של יום לא תקום ממשלת חירום שכזו, אני מתכוון לנהוג באחריות. נגבה כל פעולה נכונה של הממשלה, נסייע בכנסת בהעברת התקציבים הנדרשים והצעדים הכואבים שעוד יגיעו לצערי. אני מבטיח – גם כשזה לא משרת אותי פוליטית, אני מתכוון לשים את ישראל לפני הכל".