מבזקים
סרוגים

בנות השירות לאומי ברחבי העולם יוחזרו לישראל

מנהל השירות הלאומי החליט להחזיר את כל בנות השירות הלאומי בחו"ל לישראל, למעט מאוסטרליה וסינגפור. על פי ההחלטה, הבנות יקבלו תקנים בארץ ו14 ימי הבידוד יחשבו לימי שירות

י"ג אדר התש"פ
בנות השירות לאומי ברחבי העולם יוחזרו לישראל
בנות השירות לאומי ברחבי העולם יוחזרו לישראל צילום: משלחת השירות הלאומי לפולין לפני כשנה. (באדיבות רשות השירות הלאומי-אזרחי)

מנהל השירות הלאומי אזרחי, ראובן פינסקי הורה להחזיר ארצה לאלתר את כל בנות השירות הלאומי, המשרתות ברחבי העולם, למעט אוסטרליה וסינגפור. ההחלטה התקבלה לאחר התייעצות עם גורמי המקצוע במשרד הבריאות.

במכתב ששיגר מנהל השירות הלאומי אזרחי, ראובן פינסקי לבנות השירות המשרתות בחו"ל ולגורמים המפעילים אותן בחו"ל הוא מציין כי רשות השירות הלאומי אזרחי תקצה תקנים מיוחדים בארץ על מנת שהבנות השבות מהשירות בחו"ל יוכלו להשלים את התנדבותן בארץ.

"מי שלא מפחד משפעת לא צריך לפחד מקורונה"

במכתב לבנות נמסר כי: "על פי ההנחיות 14 ימי הבידוד ייחשבו כימי שירות וזאת, על פי הנוהל שיצא לפני מספר ימים בנושא זה. כמו כן, הרשות והגופים המוכרים, יפעלו למציאת תקני שירות להשלמת השירות הלאומי כאמור כך שלא תיווצר לבנות חו"ל בעיה של רציפות שירות וימי השלמה לאחר שנת השירות הזו".

מוקדם יותר היום פרסמנו כי עובד ישראלי בשגרירות ישראל באתונה אובחן כנשא של נגיף הקורונה לאחר שהיה על הטיסה של הצליינים היוונים. גם שניים מבני משפחתו אובחנו כנשאים.

שגרירות ישראל באתונה תהיה סגורה היום ותעבור חיטוי על פי הנחיות משרד הבריאות הישראלי. משרדי הבריאות של ישראל ויוון עומדים בקשר על מנת לטפל במקרה באופן המיטבי.

בתוך כך מניין הנדבקים בנגיף הקורונה בארה"ב חצה את רף ה-500 בני אדם, שני אנשים מצאו את מותם כתוצאה מהנגיף. נשיא ארה"ב דונלד טראפ הגיב לביקורת על התנהלותו בהתמודדות עם נגיף הקורונה ואמר כי הממשל: "מתואם בצורה מושלמת"

סין דיווחה היום על 40 מקרים חדשים ברחבי המדינה, המספר הקטן ביותר מאז החלה המדינה לדווח על הנתונים בינואר

קורונה שירות לאומי