משרד הבריאות מפרסם הבוקר (שני) הנחיות חדשות לנוסעים בתחבורה ציבורית במטרה לצמצם את ההתפשטות המהירה של נגיף הקורונה והחשש מהשבתה של שירותים חיוניים.

על פי ההנחיות החדשות, שורת המושבים הראשונה מאחורי הנהג תישאר פנויה ואיש לא יישב עליהם במטרה ליצור מרחק חיץ בין הנהג לנוסעים.
הוראה נוספת, שנועדה לצמצם את העומס והצפיפות באוטובוסים, מנחה את הנהגים לאסור הסעת נוסעים בעמידה באוטובוסים בין עירוניים. באוטובוסים עירוניים יוכלו הנהגים להסיע נוסעים בעמידה, אך החל משורת המושבים השנייה.

בנוסף, נהגי האוטובוס הונחו לנסוע ככל שניתן עם החלונות פתוחים, זאת על מנת לאוורר את הרכב במידת האפשר. על פי ההודעה, נהג שלא חש בטוב יידרש לדווח על כך והוא ישוב לנהוג רק לאחר שייבדק בהתאם להנחיות משרד הבריאות.
במשרד התחבורה נערכים להיעדרות משמעותית של כוח אדם בימים הקרובים. כאשר ההערכה היא שיהיה מחסור של 10%-25% מנהגי האוטובוסים בארץ.

שר התחבורה בצלאל סמוטריץ' אמר: "מאז החל משבר הקורונה אנחנו בוחנים כל העת מול המל"ל ומשרד הבריאות את השלכותיו על תחום התחבורה. נעשה הכול כדי למזער את קצב ההדבקה של הנגיף. יש לנו אחריות כבדה על הכתפיים ואנחנו מתייחסים לצעדי המניעה והמזעור במלוא הרצינות מראשית ההתפרצות. ייתכן ותהיה חוסר נעימות זמנית אך אל מול הצעדים שמטרתם הצלת חיי אדם אין לנו ספק שנכון להתנהל בניהול סיכונים מחמיר. אני מבקש להודות להנהלת המשרד, לחברות המפעילות, לנהגים להנהלת רכבת ישראל ועובדיה, ובמיוחד לרשות שדות התעופה שעומדת בחזית ההיערכות והמענה בשערי המדינה מהיום הראשון".
תגובות
כל ישראל אחים הקורונה שמה אותנו בבידוד, כמו אמא שאומרת לילד לך לחדר ותחשוב איך לשחק יפה עם האחים שלך.
נושא החלונות הפתוחים הוא בדיחה עצובה. בכל פעם שאני פותח חלון באוטובוס מגיע איזה חולה רוח וטורק אותו לסגירה אין לזה בציעות.
קורונה באה לעולם בגלל מאסרו של הרב הכל בגלל מאסרו של הרב הצדיק הרב ברלנד אנשים רעים שרוצים להחליש את האמונה בהקב"ה עליכם יבוא הקורונה .אכי"ר
קורונה כתבתה שטויות מלא שטויות
אבל הקורונה התחילה הרבה לפני..... בואו נדביק את ברלנד ונראה אם ישרוד ......ונתן לו מנטוס כטיפול מציל חיים .
לאן נעלם השכל הישר? נו באמת?