מבזקים
סרוגים

ארדן: אשקול להכריז על מצב חירום אזרחי

השר לבטחון פנים התייחס היום להתפשטות נגיף הקורונה בישראל ואמר כי בהתאם להחמרת המצב הוא ישקול להכריז על מצב חירום אזרחי. "אנחנו חיים בזמנים מאתגרים בין הקורונה למצב הפוליטי"

י"ב אדר התש"פ
ארדן: אשקול להכריז על מצב חירום אזרחי
ארדן: אשקול להכריז על מצב חירום אזרחי צילום: ללא קרדיט

במהלך טקס פתיחת תחנת כיבוי האש החדשה בירושלים 'האומה', השר לביטחון הפנים גלעד ארדן התייחס היום (ראשון) להתפשטות נגיף הקורונה והודיע כי הוא ישקול להכריז על מצב חירום לאומי.

ארדן אמר: "לפני כשעה קלה הסתיימה ישיבת ממשלה בה עדכנתי את השרים על היערכות המשטרה לאכיפת הבידוד הנדרשת כדי למנוע את התפשטות נגיף הקורונה ועל כך שבהתאם להחמרה במצב , אשקול את הצורך בהכרזה על 'מצב חירום אזרחי', שתקנה לגופי המשרד סמכויות רחבות יותר.

קורונה: שוהים בבידוד יגישו בקשה לדחיית מועד דיון
קורונה: שוהים בבידוד יגישו בקשה לדחיית מועד דיוןצילום: קורונה: שוהים בבידוד יגישו בקשה לדחיית מועד דיון

כל המשרתים בתחנת ״האומה״ שאנו חונכים, ביחד עם שאר אנשי המשרד לביטחון הפנים, מהווים כיום את הקו הראשון בהגנה על חיי אדם בישראל.

אנחנו חיים בזמנים מאתגרים. בין הקורונה למצב הפוליטי המורכב שאנחנו נמצאים בו כבר זמן רב מדי. אזרחי ישראל יודעים, שגם בזמנים שכאלו, יש מי שתפקידו תמיד היה ותמיד יהיה – לשמור על חייהם ועל ביטחונם.

זה לא תלוי ממשלה או פוליטיקה. ואני יכול להתחייב, שאני אמשיך, כל עת שאני בתפקידי, לפעול על מנת לחזק את כבאות והצלה, כמו גם את המשטרה ושב"ס, למען אזרחי ישראל כולם, תמיד".

גלעד ארדן השר לביטחון לאומי מצב חירום קורונה