ביום שלישי בערב, התקיים טקס הסמכת מחזור י"א של יועצות ההלכה של מדרשת נשמת.
מחזור זה כולל 12 נשים שסיימו מעל ל-1000 שעות של לימודי עיון של דיני טהרת המשפחה, מהסוגיות ועד לפוסקי זמננו, ובנוסף מגוון רחב של נושאים נושקים ברפואת נשים, לצד לימודי הלכה למעשה, והנגשת ההלכה לציבור הנשים.
12 היועצות הטריות מצטרפות ל-127 יועצות הלכה בארץ ועוד 22 יועצות הלכה ברחבי ארה"ב וקנדה הנותנות לנשים מענה הלכתי בתחומי טהרת המשפחה.

מפעל יועצות ההלכה נוסד לפני 20 שנים ע"י הרבנית חנה הנקין מתוך הבנה שנשים רבות נמנעות מלשאול רבנים בנושאים אינטימיים וכתוצאה סובלות ממצוקות קשות ללא צורך. עם השנים, כמות השאלות גדלה, עומק השאלות והמצבים המורכבים שנחשפו בפני יועצות ההלכה הביאו את המענה לרמה גבוהה של ידע והכוונה לנשים המעוניינות לשמור על טהרת המשפחה.
"מפעל היועצות התרחב הרבה מעבר למה ששיערנו" סיפר הרב יעקב ורהפטיג ממובילי התכנית". יועצות הלכה שנותנות מענה לסובבות אותן, מענה בקו הפתוח, מענה באתרי אינטרנט בארבע שפות, מלוות פוריות המלוות נשים/זוגות במסע הפוריות ומכון מחקר המעלה על הכתב את התשובות והידע שיועצות ההלכה ענו לציבור בשנים אלו.
הערב כלל דברי ברכה של ראש המדרשה הרבנית חנה הנקין, ראשי התכנית – הרב יעקב ורהפטיג והרבנית נעה לאו, יו"ר נשמת – סטיוארט הרשקוביץ ושיעור מפי הרב יצחק שילת – ראש ישיבת מעלה אדומים.
הרבנית הנקין שהחלה עם החלום על נשים הנותנות מענה הלכתי ראתה בעיני רוחה נשים שנותנות מענה הלכתי סדור מתוך שמירה מלאה על ההלכה הינה בבחינת באר מרים. עבודת ה' של נשות ישראל הינה בבחינת מצווה ועושה לצד מצווה ועושה. הבאר הינה סמל לנביעה הפנימית – רצון לעשות ולעלות בקודש. הערב הזה מציין את נביעת הבאר שמביאה ברכה גדולה לעם ישראל.

הנשים מצוות בלימוד תורה, ומכאן יוצאות יועצות ההלכה לעשיה. עשיה מתוך שמירה מוקפדת על ההלכה בצד השאיפה להביא רווחה לנשים.
הרבנית הנקין הכינה את יועצות ההלכה החדשות שהן הולכות לשאת את מצוקות בנות ישראל ואת ההלכה על ליבן ולהוות גשר בין צרכי הנשים לבין ההלכה מתוך אהבה גדולה לשני קצות הגשר.
הרב שילת בסיום שיעורו שיבח את מפעל יועצות ההלכה בנאמנות ושמירה על ההלכה, בהכרת ההלכה לעומקה, בלמידת המתודולוגיה והשפה של ההלכה – יועצות ההלכה הינן ידעניות בהלכה ומתוך כך יודעות להקל על חייהן של נשים הרוצות לשמור על טהרת המשפחה.
את דברי הברכה חתמה הרבנית נועה לאו, ראש התכנית וסגנית ראש המדרשה, בברכת הדרך לעבודת השליחות הקהילתית וההלכתית לצד איחולים חמים לעשיה משמעותית ולהתהוותן כאבן שואבת לשאלות הלכתיות.הנשים המסיימות: רחל אילון כוכבא, רחל גרוסמן, מירב טובול-כהנא, אלישבע זיוון, ידידה מרכוס, שרה גרינברג, נאוה וידר, חנה מאייר, מיטב מרגליות, דוידה קליין-ולאמן, שרית-חן קרויטורו, תהילה שדיאל.בני משפחה של המסיימות, כולל ילדים שהצטלמו בגאווה עם אמהותיהם המסיימות, ואורחים רבים.
מה דעתך בנושא?
9 תגובות
2 דיונים
לא מבין
יכולה לפסוק בהלכות חמורות כאלה..
21:43 09.03.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בתאל
באמת שאתם בלתי נסבלים.
22:41 09.03.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
למגיבה בתל
וגם זה בכלל לא קשור, טבח יכול להיות פוסק בכשרות כי הוא מבין באוכל?
08:37 11.03.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דני
זה לא תלוי בידע אין לאשה סמכות להחליט הלכה גם אם זה במסגרת יעוץ
00:41 08.03.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלחנן
יש איסור חמור דאורייתא על נשים לעסוק בכהונה. כל כוונתן של המרשעות היא להסית נשים נגד בעליהם. אישה טובה מקומה בביתה לעשות רצון בעלה.
06:54 06.03.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רב שנעזר בהן
לו היית יודע 5% ממה שהן יודעות, ולו היה בך קמצוץ ענווה ממה שיש לרבנית הנקין, היית נזהר בלשונך.
08:28 06.03.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מזועזע
אני מניח ששגגה יצאה מלפני אותו רב מכובד. נשים יכולית חהיות מלומדות וצדקניות כך בשום פנים ואופן אסור שיחליפו בכל הקשור בדיני טהרת המשפחה את הרבנים. אישה שיש לה קושי או צורך, טוב תעשה אם תבוא לפני רבה ותשטח בפניו. אסור באיסור מוחלט לתת לנשים לקבל החלטות שמשמעותן חורגת מתיבול הקוגל.
15:53 06.03.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מומיןאמא
כל כך מרחיב את הלב והנשמה ! מדהים בעיני כל המהלך הזה. סוג של גאולה. לכו בכוחכן זה והושעתן את בנות ישראל !
17:59 05.03.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שוקי26
.
16:41 05.03.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר